How to wear one-color outfits

One-color outfits of monochromatic outfits zijn zowat de makkelijkste mode! Het betekent dat je gewoon een hele outfit in eenzelfde kleur maakt. Ik weet het, dit klinkt in eerste instantie behoorlijk saai, maar het is aan jou om met de juiste combinaties one-color outfits toch levendig en leuk te maken ;-). Enkele tips kunnen hierbij wel van pas komen.

 

Breng diepte en focus aan

Diepte brengen in een outfit met één kleur is niet altijd makkelijk, maar zeker niet onmogelijk. Hiervoor kun je het best werken met verschillende materialen. Met een geheel blauwe outfit (de makkelijkste one-color outfit) gaat dit heel eenvoudig, aangezien je jeans makkelijk kan afwisselen met andere stofjes waardoor er van eentonigheid geen sprake kan zijn. Om bepaalde lichaamsdelen meer of minder in de verf te zetten, werk je best met verschillende tonen van de kleur. Om je gezicht op te fleuren bijvoorbeeld werk je met een iets lichtere tint bovenaan. Wil je echter niets speciaal in de verf zetten dan kan je kiezen voor een outfit in exact dezelfde kleuren en enkel variantie nemen in de materialen. Een wollen trui bijvoorbeeld op een los rokje creëert toch een leuk contrast. Bovendien lijk je met een outfit in één kleur eleganter en groter, een win-win dus 😉Voeg een statement toe

Ben je toch bang om eentonig en saai over te komen, dan kan je een statement toevoegen aan je outfit. Denk hierbij aan een statement ketting in een geheel andere kleur of een bruine riem die je geheel witte outfit halverwege doorbreekt. Je kan natuurlijk ook in de omgekeerde richting werken. Je hebt net dat nieuwe superleuke paar schoenen in speciale kleur of print gekocht en wil deze eventjes in de spotlights plaatsen, draag ze dan even onder een monochromatic outfit en iedereen zal ze gespot hebben 🙂Let op met harde kleuren

Een one-color outfit in het wit, grijs of pastel gaat niet meteen alle hoofden in jouw richting doen draaien, aangezien dit geheel enorm zacht blijft. Met kleuren zoals rood, geel of groen kan dit wel het geval zijn omdat het geheel hard overkomt. Als je kiest voor dit soort kleuren, probeer dan de outfit iets zachter te maken door een beetje huid te tonen. Kies bijvoorbeeld voor een rokje in plaats van een broek of rol de pijpen van je broek een stukje op. Ga bij dit soort outfits ook niet overdrijven door ook je make-up en nagellak perfect te gaan matchen, kies hiervoor dan beter voor neutrale kleuren.Voor vragen, advies of leuke ideetjes: lunefashion@outlook.com

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.