How to wear een winterhoedje

Al is het om te voorkomen dat je haar kroezig wordt of om het te beschermen tegen de regen of omdat het supertrendy is of omdat een muts bij jou zeer ‘onfashionable’ staat, alle redenen zijn goed om je een winterhoedje aan te schaffen! Het aanbod hoedjes groeit winter na winter verder uit, dus het wordt hoog tijd om je er even aan te wagen. Dit hoofddeksel is waarschijnlijk voor de meesten onder jullie niet zo’n alledaags accessoire, waardoor het wel eens een drempel kan vormen. Maar maak daar nu komaf mee, want zie hier hoe leuk het hoedje wel kan staan!

 

Casual chic

Zoals gewoonlijk maak ik weer het grote onderscheid tussen de casual chic en de casual cool stijl. Naast de casual chic horen hoedjes natuurlijk ook nog thuis in de grand chic stijl, denk aan galabals, trouwfeesten….. Aarzel niet om bij dat soort gelegenheden een opvallend hoedje (lees: met veel tralala, kant en bloemen) boven te halen, het zijn dan ook de enige gelegenheden die zich daartoe dienen. Het alledaagse hoedje daarentegen is simplistisch: een effen stofje, niet te groot en eventueel een klein detailke, zoals een strikje. Je hoedje steelt sowieso al de show in je outfit, dus meer opvallend dan dit hoef je het niet te kiezen. Kies voor neutrale winterkleuren: zwart, beige, kaki…. Deze kleuren laten zich bovendien ook erg makkelijk combineren.

 

Combineer voor een casual chic stijl je hoedje met een blazertje en eventueel een sjaal losjes rond je nek.  Voor iets koudere dagen kan je ook voor een boucléjasje kiezen of een elegante mantel. Veel gebruikte kleuren voor deze stijl zijn zwart-wit, die eeuwige klassieke combinatie. Hou je look verder eenvoudig qua patroontjes of accessoires. Beperk je tot één iets, zoals een leuke, maar eenkleurige clutch of eenvoudige ketting.Casual cool

Met de casual cool of de streetstyle zijn jullie ondertussen ook al erg vertrouwd, neem ik aan ;-). Voor deze stijl mag je iets meer je boekje te buiten gaan dan bij de vorige. Een truitje met streepjes, tijgerprintje of een ripped jeans bijvoorbeeld zijn geen probleem. Ook het kleurenpalet is meestal iets ruimer. Probeer echter wel het geheel intact te houden, door je hoedje en handtas bijvoorbeeld in dezelfde kleur te nemen.  Ook naar afwerking toe vraagt deze look iets meer. Kies voor  gouden accessoires, dat mogen er meerdere zijn maar hou het fijn, zoals die trendy dunne armbandjes.Voor vragen, advies of leuke ideetjes: lunefashion@outlook.com

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.