How to wear: het mouwloze bontjasje

Vorig jaar konden jullie reeds lezen hoe je het best aan de slag gaat met valse bont, een van die nieuwe wintertrends. Ook deze winter blijven de vachtjes sterk in de mode, maar het is nu vooral de mouwloze variant die de catwalk steelt. Ideaal dus voor diegenen die zich nog niet durfden wagen aan een volledig bontoutfit. Het bruine mouwloze bondjasje biedt talrijke combinatiemogelijkheden, gaande van een stoere outfit tot een schattig jurkje, kijk even mee!

De herfstoutfit

Bruine bont past perfect binnen het typische herfstplaatje. Denk aan bruintinten gecombineerd met accenten in warme kleuren zoals oranje of rood en zeker ook marsala, dat andere trendy kleurtje. Werk af met gouden accessoires, die komen mooi tot hun recht bij deze warme kleuren. Deze outfits komen goed van pas voor een dagje stappen in het bos of een knus familiefeest bij de haard.

fur11

fur4

Zwart

Voor mij blijft zwart en bruin een niet evidente combinatie, maar ik heb er mij bij neergelegd dat het in bepaalde gevallen best wel geslaagd kan zijn. Het bruine bontjasje is een van die gevallen. Dit heeft te maken met het feit dat de bont zelden egaal is van kleur. De verschillende kleurtinten laten zowel een donkere als een lichte combinatie toe, vandaar dat zwart ook binnen dit plaatje past. Kies gerust voor een volledig zwarte outfit waarbij de afwerking met je bontjasje dan de show gaat stelen. Een stoere zwarte look doet het heel goed. Dit creëer je door bijvoorbeeld voor leer te opteren. Maar ook bij een leuk jurkje kun je je bontjasje kwijt.

fur2 fur3 fur10

Met ruitjes

Bont past uiteraard ook binnen de ‘jagerstijl’, ja ook nepbont associëren we hiermee ;-). Een volledige outfit in deze stijl is zeker ook een leuke optie. Combineer hiervoor met een leuk geruit jagershemdje. Dat kan in de typische wit-rood-groen kleuren, maar je kan ook eens voor iets anders kiezen zoals donkerblauw. Kies voor een afwerking met een stevig paar ruitersbotten en een hoedje.

fur9 fur8 fur7

T-shirt + jeans

Het is niet omdat het iets warmer wordt dat je bontjasje meteen in de wintergarderrobe hoeft te verdwijnen. Ook tijdens het tussenseizoen kan je je jasje nog dragen, bijvoorbeeld op een witte t-shirt met leuke tekst. Hou de outfit simplistisch met een eenvoudige jeans en sneakers. Je bontjasje houdt het geheel warm en trendy.

fur5 fur6

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.