How to: een zwanger buikje verbergen

Laat ik eerst en vooral duidelijk stellen dat ik deze niet schrijf voor mezelf, maar op vraag van een vriendin 😉 Zwanger zijn is prachtig en mag zeker gezien zijn, maar soms is het gewoon nog te vroeg of wil je graag je geheimpje nog even voor jou houden. In dat geval kan het soms moeilijk zijn om een zwanger buikje te verbergen. Bij de ene zie je dit namelijk al veel sneller dan bij de andere. Gelukkig zijn er een aantal tips die kunnen helpen. 

Vermijd zwangerschapskledij

Zwangerschapskledij is supermakkelijk en legt de accenten op de juiste plaats om je buikje prachtig te doen uit komen en meestal ook groter te doen lijken. En daar zie je het al, dit wil je natuurlijk net niet. Bij zwangerschapskledij ligt de taille bijvoorbeeld hoger, waardoor je buikje mooi uitkomt. Wil je dat nog niet, kies dan niet voor zwangerschapskleedjes of tops. 

Kies voor rechte modellen

In alle andere gevallen zou ik zeggen ga voor taillerend, maar net nu niet. Zoals ik hierboven al aanhaal. Als je zwanger bent komt je taille hoger te liggen, dan kledij dragen die toch die lagere taille probeert te creëren klopt niet. Het geeft soms zelfs een heel vreemd beeld heb ik zelf ervaren. Het is dan ook veel beter om te kiezen voor een model dat rechtdoor naar beneden valt. In deze modellen komt je figuur minder tot uiting.

Verleg de accenten

Kies voor accenten bovenaan; zodat iedereen afgeleid is van je buik. Kies bijvoorbeeld voor een leuke statement ketting of een vrolijke sjaal. Een andere optie is om een schouder accent te kiezen, bijvoorbeeld door een kanten afwerking of epauletten in een jasje. Deze maken de schouders breder, waardoor de rest van je lichaam slanker lijkt. 

Benadruk je boezem niet

Dat je boezem groeit tijdens een zwangerschap weet iedereen, maar voor jou gaat dat heel gelijkelijk, waardoor het je misschien niet heel hard opvalt. Voor mensen die je slechts om de paar maanden zien, valt het echter meteen op. Kies daarom voor iets wat geen boezem benadrukt, dat betekent dus geen hoge kragen en beter geen v-hals. Kies voor een matig uitgesneden ronde hals en werk af met een leuk kettinkje.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.