Mijn sombré

somre

Lang gewacht en overwogen, maar hij is er dan toch gekomen, mijn sombré!

Ongeveer een half jaar geleden, onder invloed van een aantal opmerkingen dat mijn haar zo donker geworden is, werd mijn verlangen gevoed om het een blonder tintje te geven. Dit is op zich niet moeilijk: je loopt naar je kapperszaak en laat dit doen, maar voor mij  ligt dit wel anders: een beslissing over mijn haarcoupe kan ik namelijk niet in één dag, ook niet in één week nemen. Nu, een half jaar later, kan ik je er dus een heel verhaal over vertellen:

Al tamelijk vroeg in het verhaal had ik besloten geen volledige kleuring te doen, omdat dit a) te kostelijk en tijdrovend is om te onderhouden, b) omdat ik mijn natuurlijke haarkleur dan definitief kwijt ben. Vervolgens kwam de overweging om zelf met een kleurshampoo aan het werk te gaan. Maar na het lezen van verhalen over blauw en groen haar als resultaat, leek dit risico mij ook te groot.  En toen ontdekte in de ombré: in eerste instantie was ik er geen voorstander van, omdat de voorbeelden die ik kende vaak te extreem en onnatuurlijk waren. Maar na wat opzoekingswerk bleken er ook wel zachte ombrés te zijn, meer nog, de soft ombré (sombré) blijkt een van de nieuwe trends te zijn voor deze winter. Zo werd mijn verlangen nog meer aangewakkerd, maar toch durfde ik de stap nog niet te zetten.

Dus besloot ik samen met een ondertussen radelooswordende mama nog een ander middeltje te gebruiken die niet permanent was: de Sheer Blond Shampoo van John Frieda. Deze shampoo behoort tot de duurdere merken in de supermarkt en benadrukt dat er geen schadelijke stoffen, zoals ammoniak in zitten, voor mij een must, want ik wil mijn haarpuntjes na de stijltangcrisis niet nog eens naar de knoppen helpen. Na het lezen van lovende reviews over de John Frieda besloot ik hem dus een kans te geven. Op de verpakking werd er vermeld dat je het product elke dag moest gebruiken voor een optimaal resultaat, ik heb mij echter beperkt tot twee keer per week. Tijdens het wassen zelf voelt je haar erg vreemd aan: glad, maar dan eerder broos glad, erg moeilijk uit te leggen. Ondanks mijn scepticisme was ik na de eerste wasbeurt wel verrast over het resultaat. Mijn puntjes waren duidelijk blonder geworden. Met vernieuwde hoop bleef ik de shampoo dus gebruiken, maar twee weken later bleek het verblondingseffect nog steeds niet veel verder gekomen te zijn dan de onderste twee centimeter van mijn haar. Bovendien stelde ik vast dat mijn haar erg uitdroogde van het product. Dus ook deze aanpak bleek niet te resulteren in wat ik wilde.

Uiteindelijk heb ik dan maar gekozen om toch voor mijn sombré te gaan en deze heeft wel het resultaat opgeleverd dat ik wilde! Ik hou bijzonder veel van het erg natuurlijke resultaat. Het is nog allemaal erg nieuw, dus veel kan ik je nog niet vertellen over het onderhoud ervan, maar dit volgt zeker later!

Mijn conclusie: waarom heb ik daar toch zo lang over getwijfeld?

john-frieda-sheer-blonde

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.