Movember

movember

Mannen, goed nieuws, want deze maand kunnen jullie een kwartietje langer slapen! De reden: geen scheermesgedoe meer ‘s ochtends, want in november moeten de snorren blijven groeien!

Dit vreemde event wordt jaarlijks georganiseerd door de Movember Stichting en is sinds 2004 nu ook een hype in België. De term is een samensmelting van Moustache en November.

Het klinkt misschien absurd, maar dit event heeft wel degelijk een waardevolle achtergrond: De achterliggende bedoeling van de Stichting Movember is namelijk het streven naar een vroegtijdige diagnose van prostaatkanker en het verder ontwikkelen van effectieve behandelingen hiertegen. De kennis over prostaatkanker blijkt over het algemeen nog heel oppervlakkig te zijn in vergelijking met bijvoorbeeld borstkanker. Dit is problematisch aangezien deze ziekte wel behoort tot de belangrijkste doodsoorzaken bij mannen. Het even onder de aandacht brengen van deze ziekte via de Movember campagne heeft dan ook reeds in het verleden haar nut bewezen voor het inzamelen van geld voor verdere medische vooruitgang op dit vlak.

Maar een snor in model laten groeien is echter niet zo een simpele zaak als het lijkt, daarom kan ik jullie enkele tips aanbieden:

-Het is een goed idee om eerste te beginnen met het laten groeien van een baard, dit is minder expliciet en kan je ook helpen te bepalen welk model van snor er bij je past           LET WEL: voor de movember campagne zelf mag je geen baard hebben, om officieel goed gekeurd te zijn, mag het enkel een snor zijn

-Het gebruik van wax kan een handig middeltje zijn om je snor in model te brengen of hem van iets meer volume te voorzien

-De Men+care Dove scheergel is ook een aanrader om de huid rondom je snor na het scheren soepel en zacht te houden

Dit initiatief is natuurlijk vooral op mannen gericht, maar misschien maakt de mode het op vandaag ook voor vrouwen wel mogelijk om deel te nemen, namelijk met de snorretjes juwelenmode. Dit is misschien niet zo een ingrijpende verandering, maar het gaat om het initiatief hé!

PS: het thema heb ik te danken aan mijn vriend, ik was er nooit zelf opgekomen 😉

movember2

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.