Survival guide voor de solden

De solden, voor  vele vrouwen en ja ook voor mij, de favoriete tijd van het jaar! Maar let op, een koopjesjacht is niet eenvoudig! De verleidingen zijn namelijk steeds te groot en de budgetten te klein. Bijgevolg is het aangeraden om op een aangename en toch verstandige manier de soldenperiode te trotsteren. Hoe je dat doet, vind je hieronder.

Bereid je soldenjacht voor. Wat ik meestal doe, is enkele dagen voor de solden starten.  Even mijn favoriete winkels bezoeken en de stukjes uitkiezen die mij interesseren. Onthoud of schrijf dit allemaal op, met ook de vermelding van je maat erbij. Zo kan je het in de solden gewoon uit het rek plukken en betalen. Extra voordeel is, dat je de overvolle pashokjes kunt vermijden. Bij de chiquere boetiekjes of winkeltjes waar je een trouwe klant bent, krijg je zelfs vaak al je korting enkele dagen voordien.

Check je kleerkast voor vertrek: even vooraf kijken wat je zoal heb hangen is zeker geen overbodige daad, want tijdens de solden doet een korting van 70% je wel eens vergeten dat je al een dergelijk truitje in de kast hebt liggen. Probeer je toch te beperken tot de dingen die je nog kunt gebruiken. Aan de andere kant is basics kopen tijdens de solden wel een aanrader, want deze miskomen toch nooit. Één nadeel is alleen dat ze deze meestal  niet in korting geven L

Maak het jezelf gemakkelijk: kies voor een geschikte outfit voor een shoppingdag: hoe efficiënter je kledij, hoe langer je de tocht zult uithouden. Ik maak ook steeds dat ik niet te warm gekleed ben, want zeker in de winter lopen de temperaturen in de winkels snel op. Voorzie ook iets te eten of drinken, vaak besef je pas hoe lastig shoppen is als je met honger en dorst neerstrandt op een pashokbankje.

Geduld is een mooie gave: vaak is de soldenperiode de uitgewezen tijd om je eens een duurder merk aan te schaffen, maar wees dan wel geduldig! Durf te wachten tot halverwege of zelfs tot het einde van de soldenperiode, wanneer de prijzen nog meer de afgrond invallen. De voldoening is dan des te groter!

Blijf eerlijk met jezelf: een te klein exemplaar of een kledingstuk waar je toch niet helemaal van overtuigd bent, laat je beter hangen. Het resultaat is toch dat je het niet draagt. Ook beschadigde items kun je beter achterwege laten.

Ga vroeg winkelen: krijg je paniekaanvallen van de strijdlustige vrouwenmassa die elkaar de kleren uit de handen trekken? Ga dan in de voormiddag en het liefst zelfs tegen de openingstijd shoppen. Het is er dan niet alleen nog heel rustig, ook de rekjes hangen dan nog perfect op orde en de paskamerwachttijden blijven beperkt.

soldenjpg1

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.