De styling van een zomertype in de winter

Het is niet altijd makkelijk om jezelf als zomertype goed te kleden in de winter. De kleurtjes van het zomertype bestaan namelijk alleen maar uit zachte, lichte pastelkleurtjes, niet echt geschikt dus voor de koude en donkere winter. Uiteraard mag je in deze gevallen gerust je kleurencirkel een beetje ruimer interpreteren. je dient hierbij echter een paar dingen in het achterhoofd te houden. Het is namelijk niet zo dat je in het wilde weg andere kleuren kan gaan kiezen. Het is is nog steeds de bedoeling dat je straalt met je kleuren! Met deze tips lukt dat zeker en vast!

  1. Kies kleuren die op 1 dimensie verschillen

De kleuren van het zomertype zijn licht en koel van ondertoon. Kies je voor een kleur dat buiten je eigen palet ligt, kies dan een kleur die maar op 1 dimensie afwijkt. In dit geval betekent dit dus ofwel een lichte kleur die warm is, zoals beige, ofwel een koele kleur die donker is, zoals donkergrijs. Kleuren die op de twee dimensies verschillen, die dus donker en warm zijn, vermijd je beter. Voor ons zomertype is dat bijvoorbeeld camel, roestkleur of kaki.

2. Liever grijs dan zwart

Zwart is een heel harde kleur voor ons zomertype. Dit type wordt namelijk gekenmerkt door een heel lichte en zachte uitstraling. Probeer dus weg te blijven van zwart. Wil je toch een echt donkere kleur, ga dan beter voor donkergrijs. Outfits met donkergrijs zijn altijd minder contrasterend dan outfits met zwart.

3. Draag pastel in je accessoires

je kan een outfit heel hard sturen door de kleuren van je accessoires. Een pastelroze jurkje is misschien moeilijk in de winter, maar een leuke pastelroze sjaal kan perfect. Op die manier kan je toch een ‘correcte’ kleur bij je gezicht verwerken. Lichtroze combineert bijvoorbeeld erg leuk met andere winterkleuren zoals bordeaux, sommige groentinten en donkergrijs. Muntgroen is bijvoorbeeld ook erg leuk bij donkergroen of grijs.

zomer1

4. Kies voor winterse stoffen en materialen

Hoe winterser het materiaal van het kledingstuk, hoe makkelijker je toch naar je lichte pastels kan grijpen. Denk bijvoorbeeld aan een knusse gebreide trui. Deze kan erg leuk zijn in een pastelkleur, hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor een bontjasje. Deze items kan je in de winter veel makkelijker in pastels dragen dan bijvoorbeeld een licht bloesje.

Meer info over het zomertype vind je hier.

Wil je graag weten welk kleurtype je bent, laat dan een kleuranalyse doen! Klik hier voor meer info en prijzen.

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.