How to wear: rood in 4 tinten

Een van de eerste vragen die ik stel bij een kleuranalyse is of de dame in kwestie houdt van rood. De antwoorden gaan twee kanten op ofwel resoluut wel ofwel resoluut niet, waardoor je bijna zou denken dat deze kleur maar voor enkele is weggelegd. Dat is eigenlijk niet zo. Voor bijna elke kleur bestaat er een variantie die perfect past binnen elk van de kleurtypes en rood is daar geen uitzondering op. In deze blog wil ik de perfecte rode tint per kleurtype introduceren en tonen hoe je deze kan verwerken in een gepaste outfit.

Lentetype

De rood tint voor het lentetype is koraal, een roodtint met veel oranje en dus warme tonen in. Lentetypes moeten zeker wegblijven van de harde rode tinten. Voor de lente heb ik deze koraaltint gecombineerd met een lichtblauwe jeans waardoor je een echt zomers gevoel krijgt. Deze lichte kleuren zijn heel mooi bij de vaak lichte huid van het lentetype.Ik werk de outfit vrolijk verder af met de trui met rood, geel en roze tinten. Daarover komt dan weer een lange casual trenchcoat, ideaal voor het Belgische weer (helaas!). De jas kan wel vrolijker gemaakt worden met de sjaal met gouden accentjes en de oranje Birkenstock achtige slippers. Deze samen met de handtas houden de outfit makkelijk en casual en vrolijk tegelijk. Shop deze look.

Herfsttype

Het herfsttype sluit aan bij het lentetype in die zin dat we kiezen voor een warme rode tinten, maar nu moet de kleur een stuk donkerder zijn om voldoende diepgang te geven. De perfecte rode tint is een warme, diepe en gemengde rode tint. Ook hier is het belangrijk niet naar het harde rood te gaan. Deze werd hier gecombineerd met allemaal bruine tinten. Om de outfit toch een zomerse toets te geven koos ik voor een beige mommyfit broek die het geheel comfortabel houdt. Daarop komt de bruine lange vest en een riem in dezelfde kleur. Dezelfde kleuren werden doorgetrokken in de accessoires met een beige sneaker en rode handtas en sjaal. Shop deze look.

Zomertype

Nu we overgaan naar de koele types, zien we de rode tint veel meer overgaan naar roze. Vermijd bij deze types roodtinten die aanleunen bij het oranje. Bij het’ zomertype is de ideale rode tint een gedempte kersenrode tint. Omdat deze kleur tot de donkerdere tinten van het palet van ons zomertype hoort kies ik voor een verder afwerking met een lichte broek. Een beige tint kan hier wel omdat deze onderaan de outfit zit. Dit kan afgewerkt worden met de trui met verschillende roze en beige tinten om de verbinding te maken tussen de twee kleuren. Tegenwoordig wordt er vaak gekozen voor een blazer boven een trui, een goed idee als je een outfit graag formeler wil maken. Andere formele toetsen om mee af te werken zijn de instappers en het kleine handtasje in beige en roze tinten. Shop deze look.

Wintertype

De ideale rood tint voor het wintertype tenslotte is ook kersenrood, maar dan nu de heldere variant. Deze kleur vormt een mooi contrast bij het vaak donkere haar en ogen van ons wintertype. Extra contrast wordt er ook gevormd door de combinatie met de witte broek. Ook hier zien weet formele karakter in de stijl en daarom werk ik af met een blazer met roze en rode tinten. De blazer vormt het statement item van deze look. De verder afwerking blijft dan ook eenvoudig met de sandalen en grote roze oorbellen. De handtas tenslotte oogt chique waardoor de outfit nog een upgrade krijgt. Shop deze look.

Ziezo, hopelijk raken jullie geïnspireerd door deze outfits! Wil je ook graag eens een styling uitproberen? Alle info daarover vind je hier

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.