print op print combinaties

Vandaag waag ik me aan iets moeilijks, dat vind ik toch persoonlijk: print op print combineren. Die mode met printbroeken en –rokken en –sjaals, dat is allemaal wel heel leuk, maar hoe maak je daar dan een goed geheel van? Ik ben op dat vlak zelf niet echt een durver, print gaat voor mij te vaak samen met effen. Maar dan zie ik in de boekskes en op straat meiden er wel in slagen een print succesvol te combineren met een andere print en daar ben ik jaloers op! Dus heb ik uitgezocht met welke regeltjes we deze mode-uitdaging kunnen aanpakken.

printfoto1

Ten eerste kun je, zoals ik al zei, nooit fout doen door print gewoon met effen te combineren. Nooit is natuurlijk een relatief woord, maar op zich laat print zich op die manier wel makkelijk combineren. Het makkelijkst is natuurlijk om gewoon één kleur te kiezen uit je printkledingstuk en dat als effen kleur voor de rest van je outfit te gebruiken. Maar zelfs dit hoeft niet noodzakelijk.  Een printkledingstuk met zwart en wit bijvoorbeeld komt mooi tot zijn recht met geel of pastelkleurtjes ook al komen die niet terug in de stof. Hieronder zie je een paar voorbeelden.

printfoto4

Maar als je echt een durver bent, dan moet je gaan voor een combi van print op print. Zoals ik al zei zie ik hiervan vaak in tijdschriften erg geslaagde voorbeelden, maar ik zie ook evenveel outfits die niet tot een goed geheel werden gebracht. De uitdaging is dus om tot de eerste groep te behoren! Het eerste wat je kunt doen, is werken met dezelfde kleurtinten, zoals een paar voorbeelden hieronder: een broek met zwart en witte strepen en een T-shirt met wit en zwarte sterren of wat ook vaak gedaan wordt is een printbroek met zwart en wit combineren met een witte-T-shirt met zwarte letters. Met dit soort combinaties kan er eigenlijk ook niet zoveel fout lopen. Ook de twee foto’s met de outfits in blauwtinten zijn hier voorbeelden van.

De overige twee foto’s die met de outfit met groen en rode bloemen en de bloemetjesjurk met gestreepte blazer zijn voorbeelden van de laatste categorie combies met print, namelijk een combinatie van twee prints met andere kleuren. Ik vind beide voorbeelden echt geslaagd, al vind ik het heel moeilijk om uit te leggen hoe dat komt. Ik denk dat het belangrijk is om die dingen uit te proberen en de mening van anderen te vragen. Probeer gewoon wat combinaties uit en kijk wat het geeft. Het is ook altijd interessant om met een sjaal of accessoires te werken om alles tot een geheel te maken. Verder is het proberen en op je modegevoel afgaan!

printfoto3 printfoto2

 

 

 

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.