Lingerie voor Valentijn

Cupido is weer in town, dus het is hoog tijd om cadeautjes te scoren voor de vriend of vriendin. De klassiekers zijn en blijven natuurlijk bloemen, chocolade, fotokaders, juwelen……maar een van de toppertjes voor vrouwen blijkt echter ook lingerie te zijn. Uit onderzoek van het lingeriemerk ‘Passionata’.blijkt dat 8 op de 10 vrouwen graag verrast zou worden met een lingeriesetje van hun partner. Alleen lijken de mannen dit niet zo goed te begrijpen, want 72% van de mannen zou dit nog nooit gekocht hebben voor hun geliefde. Nochtans houden mannen hier wel van, daar valt niet over te twijfelen, maar wat is dan wel hun probleem?

De meeste mannen vinden het kopen van lingerie een behoorlijk stresserende uitdaging. Hun onwetendheid over maten, kleuren en stoffen speelt hen hierbij parten. Om beide partijen een aangename Valentijn te bezorgen, hier enkele mannentips voor de aankoop van lingerie!

1. de maat

En dit is echt wel het allerbelangrijkste! Wij vrouwen denken wel eens dat mannen op het zicht bij elke vrouw de correcte cupmaat kunnen plakken afgaand op hun jarenlange ervaring van het vergelijken, maar niets is minder waar. Maar liefst 90% van de mannen kent de correcte bh-maat van hun geliefde niet, sterker nog, eigenlijk begrijpen ze bitter weinig van de maten. Dus mannen voor alle duidelijkheid een bh-maat bestaat steeds uit twee delen, de cupmaat is een letter, die vertelt iets over de grootte van de borsten en het cijfer die eraan voorafgaat vertelt iets over de borstomtrek. Aangezien jullie maar beter niet kunnen vertrouwen op jullie kennis, kun je beter voor je vertrekt eens in de lingerielade van je vriendin kijken. Je bekijkt de maten en schrijft ze op. Heeft je vriendin alle stekende etiketjes netjes afgeknipt dan kun je beter een bh meenemen naar de winkel en de verkoopster laten oordelen. Maar dit is nog niet voldoende! Om een setje te kopen heb je ook de maat nodig van het broekje. Meestal wordt er aangeraden om het broekje een maatje groter te nemen dan de maat die men heeft voor een gewone broek (om het aftekenen te voorkomen). Als je dan toch aan het snuffelen bent, kun je beter ook even deze maat checken.

2. het type

Er zijn heel veel verschillende types bh’s, bh met beugel, zonder beugel, push up, voorgevormd…. Al deze soorten passen bij verschillende types borsten, het is dus niet onbelangrijk dat je de juiste kiest. Ook dit moet je dus nagaan als je in de lade snuistert. Meestal kiest een vrouw steeds voor hetzelfde type omdat dat voor haar het meest comfortabel is. Respecteer dit ook en kies niet voor iets anders!

3. de stijl

Om een goede stijlkeuze te maken, is het belangrijk dat je je partner goed kent. Niet alle vrouwen houden van pikante setjes. Als je vriendin vooral bloemetjes en streepjes in haar lingerielade heeft liggen, kun je beter voor iets ‘liefs’ kiezen, ligt er vooral kant en leer, dan kan je je wagen aan iets pittiger. Voor alle zekerheid kun je best in dezelfde trant blijven als wat ze meestal draagt, want veel vrouwen hebben nogal erg uitgesproken ideeën over wat ze wel of niet oké vinden qua lingerie. De lingeriestijl van een vrouw gaat ook gedeeltelijk samen met haar karakter. Erg verlegen vrouwen hebben meestal een voorkeur voor de iets minder onthullende lingerie. Opnieuw is kennis over je vriendin hier dus heel belangrijk. Alle vrouwen, en uiteraard ook alle mannen houden van sexy lingerie, alleen begrijpen mannen en vrouwen hier niet hetzelfde onder.  Een lingerie is sexy wanneer een vrouw er zich goed in voelt! Als je weet dat ze complexen heeft over bepaalde lichaamsdelen, kies dan niet voor lingerie die juist die delen extra in de verf zet. Onthoud dat een vrouw niet enkel lingerie draagt voor haar partner maar ook voor zichzelf.

4. de kleur

Mannen zijn over het algemeen een fan van zwart en ook vrouwen blijken deze kleur wel te waarderen. Zwart is niet alleen tijdloos, elegant en sexy, maar het past ook nog eens bij elke vrouw. Dit geldt ook voor rood, de tweede grote klassieker. Als je wat unieker uit de hoek wilt komen, zijn wat tips wel handig. Wit staat het mooist op een gebruinde huid, bij erg bleke huidtypes komt deze kleur niet zo goed tot zijn recht. Voor blondines staan pastelkleuren erg goed. Voor brunettes kun je gaan voor iets sterkere kleuren zoals paars of groen.  Bij rosse haartypes staan aardkleuren dan weer het mooist. Als je op safe wilt spelen, kun je je opnieuw wenden tot de reeds bestaande collectie in de lingerielade.

5. het merk

Er zijn talrijke lingeriemerken in verschillende prijsklasses. Meestal koopt een vrouw haar lingerie steeds in dezelfde winkels. Elk merk heeft zo een beetje zijn eigen stijl. Het is dus interessant om bij haar favoriete winkels je slag te slaan, want de kans dat ze je gekozen cadeautje graag ziet is dan groter. Bovendien kunnen de maten van winkel tot winkel een beetje verschillen, maar door trouw te blijven aan haar voorkeursmerken kun je ook dit obstakel overwinnen!

6. met zijn tweetjes

Zie je het na al deze tips nog steeds niet zitten, dan is er natuurlijk ook nog de cadeaubon. Op die manier kunnen jullie met z’n tweetjes iets gaan kiezen dat voor beiden in de smaak valt.

lingerie

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.