12 oplossingen voor vervelende fashionista problemen

Probleem 1: pluiskleren

Last van kleren die pluizen? Maak er komaf mee door ze in een plastiek zakje in de vriezer te steken voor een uur of drie.

Probleem 2: olie op je favoriete handtas

Strooi over de plek babypoeder en laat een nachtje intrekken. Is het probleem de volgende dag nog niet helemaal verdwenen, herhaal dit dan nog eens.

Probleem 3: geen tijd om een jeans te passen

Als je geen tijd hebt om een nieuwe jeans in de winkel te passen, is er een heel eenvoudig trucje om te achterhalen of die zal passen, namelijk het nek-trucje. Als je omtrek van de jeans netjes rond je nek past, zal deze goed passen.

probleem1

Probleem 4: plekken op suède

Om plekken uit suède te verwijderen laat je een korst van een oud brood helemaal hard worden en vervolgens gebruik je dat om over de plek te wrijven.

Probleem 5: een vlek van lippenstift

Lippenstift vlekken verwijder je gemakkelijk met haarlak.

probleem2

Probleem 6: waterkringen op leer

Krijg je die waterkringen maar moeilijk uit je leren botten, doe dan een scheutje azijn in een kom met koud water en ga voorzichtig over de vlekken. Laat vervolgens een nachtje rusten vooraleer je terug in de regen gaat lopen.

Probleem 7: gele zweetvlekken in witte T-shirts

Voorkom dat zweetvlekken gele kringen worden na het wassen door vooraf een beetje citroensap op de vlekken te sproeien. Het zuur in dit sap zorgt er namelijk voor dat de stof die het geel veroorzaakt opgelost wordt.

probleem3

Probleem 8: vlekken van vloeibare make-up

Vloeibare make-up verwijder je voortaan door zacht te scrubben met een washandje en wat scheerschuim.

Probleem 9: grote twijfels over de maat van je nieuwe jeans

Als je twijfelt over de maat van een jeansbroek kies dan ALTIJD voor de kleinste maat. De stof heeft namelijk een grote rekbaarheid, ook wel stretch genoemd.

Probleem 10: twijfels over de omtrek van je BH

Als je een nieuwe BH koopt, steek je steeds twee vingers onder de rand ervan. Als je dit niet vlotjes kan doen, zit deze te strak.

Probleem 11: je leren jas zit nogal stijf

Leer wordt soepeler door ermee in de regen te lopen. Trek je jas dus aan als het regent en de stof zal zich beter aanpassen naar jouw lichaam.

Probleem 12: broekrits gaat van zelf open

Heb je een broekrits die telkens van zelf open gaat, hang dan een kleine ringel van een sleutelhanger aan de rits, doe die rond de knoop en sluit daarna je broek.

probleem4probleem5

 

Nog meer vervelende problemen: http://stylecaster.com/101-fashion-tips-tricks-every-girl-should-know/#ixzz41w2hDhrk

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.