Mijn 5 favoriete merken voor premature babykleding

“Het zal een grote zijn”, zei mijn gynaecoloog bij elk bezoek weer opnieuw. Dus besloot ik al snel om de kleinste babymaatjes achterwege te laten en mij te focussen op maatje 3 maand en later 6 maand (toen mijn man er een beetje onnozel van werd dat de kleine al bijna een groter kleerassortiment had voor zijn eerste drie maand dan hij, oeps 😉 ). Maar toen besloot onze Vince het over een andere boeg te gooien en een maand te vroeg te komen. Met zijn 48 cm en 2,8 kg was hij een ‘flinke’ prematuur, maar toch veel te klein voor mijn kledingassortiment. En zo ben ik dus verdiept geraakt in premature babykledij. En ik kan je zeggen, het is niet simpel! 

Mijn eerste tip is dan ook om niet alle babywinkels af te gaan (dat heb ik mijn mama laten doen toen ik nog in het ziekenhuis la 😉 ) om in elke winkel 1 pakje te vinden in een mini-maatje en dan nog maar te hopen dat het een beetje mooi is. Het probleem is overigens niet alleen de heel kleine maatjes te vinden, het moet ook de juiste stof hebben en de knoopjes op de juiste plaats. Wees gerust daar had ik zelf ook nooit eerder over nagedacht! Premature baby’s verliezen enorm snel hun warmte. Daarom hebben ze nood aan warme fluwelen pakjes en mutsjes (ookal was het 30 graden buiten). Nu we aan het begin van de herfst stonden was er hier en daar al een fluwelen pakje te vinden in de fysieke winkels, maar dit is helemaal problematisch in de zomer. Ten tweede moeten de knoopjes op de juiste plaats staan en dat wil zeggen, het liefst vooraan en over de hele lengte. Premature baby’s krijgen op alle plaatsen draadjes en plakkers op hun mini-lichaampje om hen te monitoren. Deze zijn al vervelend genoeg bij het verversen. Alles wijd open kunnen gooien is dus een must. 

Het werd dus al snel duidelijk dat het online aanbod verkennen een betere optie zou zijn (niet dat je mij daarover hoort klagen). Ik zet hieronder even mijn favo merken met mini-maatjes op een rijtje. Dit zijn allemaal merken met zeer schappelijke prijzen, aangezien je weet dat je kleintje slechts een heel kleine periode deze kleine maatjes nodig heeft (de onze is na een dikke twee weken ongeveer uit de kleinste maatjes gegroeid)

  1. Petit bateau

Het is en blijft een klassieker. Ik had eerlijk gezegd nooit gedacht dat ik fan zou zijn net omdat het zo een klassiek merk is, maar ik kan alle mama’s van premature kindjes de bodies van petit bateau aanraden! Ze zijn er in heel kleine maatjes en je kan ze helemaal open leggen, waardoor deze zo makkelijk zijn om aan te doen. Bovendien zitten er extra stukjes stof verwerkt rond de knoopjes zodat deze geen druk geven op hun huidje. 

2. C&A

Hun aanbod is niet heel uitgebreid, maar de pakjes die c&a heeft voor mini baby’s zijn wel heel leuk en minder klassiek. Zo hebben ze bijvoorbeeld ook een aanbod van Disney en dit aan zeer schappelijke prijzen. Ook voor mutsjes en kousjes voor prematuren kan je bij hen terecht. De leveringen laten echter wel wat op zich wachten bij C&A. 

3. La Redoute

La Redoute heeft naar mijn mening de meeste fluwelen pakjes in hun aanbod. Ze verkopen ze meestal in setjes van drie die samen passen en soms ook met de bijhorende onderhemdjes erbij. Bovendien hebben ze ook heel leuke en betaalbare jasjes en berenpakjes.

4. Name it en 5. Carter’s

Ik bespreek Name it en Carter samen omdat ze eigenlijk erg gelijkaardig zijn. Beide merken zijn te koop via Zalando en starten vanaf maatje 50.  Het leuke is dat ze meteen pakjes en setjes aanbieden die je bij andere merken pas vanaf groter maatjes vindt. Zo heb ik bijvoorbeeld een baseball jasje van Carter. Deze kleertjes dragen ze natuurlijk niet in het ziekenhuis, maar zijn leuk om aan te trekken voor het eerste bezoek dat thuiskomt. 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.