How to wear de satijnen rok

Je hebt ze vast al zien blinken in de rekken, de satijnen rokken. Ze hebben een lange aanloop gehad, maar zijn nu helemaal doorgebroken! De satijnen rok was vroeger een heel fancy kledingstuk, maar tegenwoordig wordt deze ook heel casual gedragen. Kijk maar even mee hoe je dat doet. 

Kies voor een opvallende kleur

Je vindt deze rokken in heel wat verschillende kleuren. Wil je voor een echte coole look gaan, durf dan te kiezen voor een opvallende kleur. Dat kan paars of groen zijn, maar ook bijvoorbeeld de koper of gouden versie vind ik heel leuk. Laat deze kleur zijn werk doen en combineer verder met eenvoudige kleuren zoals wit, zwart of grijs. Op die manier trek je alle aandacht naar de rok. 

Met een sneaker

Volgens de trend dien je de rok erg casual te dragen, dat betekent met een sneaker. Wil je helemaal hip en tredy gaan kies dan voor een stoere dad sneaker. Op die manier zwak je de rok een beetje af. Geen fan van de dad sneakers, kies dan voor een andere elegante sneaker. Erg leuk is bijvoorbeeld eentje waar dezelfde kleur van je rok in terugkomt.

Aansluitend bovenstuk

Persoonlijk vind ik de rok het mooiste met een aansluitend bovenstuk. Ook op die manier trekt je weer de aandacht volledig op de rok. Bovendien toon je mooi je figuur, wat de rok extra elegant maakt. Draag de rok zeker hoog genoeg, om je taille extra te accentueren. 

Vanish to the rescue

1 nadeel van deze rokken is dat ze enorm vlekken gevoelig zijn. Zelfs een drupje water blijft vaak een uitgedroogde kring en blijft lang zichtbaar. Soms blijven de kringen ook na het wassen. Vanish biedt hier de oplossing! Ik heb ooit eens een volledige kom soep over mijn satijnen jurk gegooid. Iedereen geloofde dat het een verloren zaak was, maar na twee keer wassen met veel vanish was alles eruit!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.