How to wear: de echte regenjas

Ik was eigenlijk van plan om vandaag een blogje te schrijven over de legerbroek en volgende week over de échte regenjas, maar na een halfuur in de regen gestaan te hebben om te wachten op een tram die uiteindelijk niet kwam, leek het mij een beter idee om die twee blogjes te wisselen. Vandaag dus een blogje over de échte regenjas. Maar wat is een échte regenjas? Het is een jas in water-werende stof, of hoe je dat ook noemt, ik noem dat meestal gladde stof 😉 , en in een vrolijke kleur waardoor de wolken weggejaagd worden of waardoor je humeur toch alvast beter wordt. Maar het blijft natuurlijk een erg plastieken geval, hoe kun je dat nu leuk dragen? Kijk snel even mee!

Marine marine marine

De regenjasjes zijn er in alle kleuren, allemaal op hun eigen manier te combineren, maar er is duidelijk 1 punt gemeenschappelijk: ze passen allemaal perfect in de marinetrend! Haal die blauw-witte streepjes dus maar boven! Dit heeft natuurlijk alles te maken met de veelzijdigheid van deze trend die het met elke contrasterende kleur erg goed doet! Ik zou zeggen combineer marine streepjes met alle kleuren, behalve met wit en blauw. Niet omdat dit niet past, maar omdat er gewoon zoveel andere mogelijkheden zijn!

 

 

Yellow, the colour of the sun

Als ik zocht naar foto’s op het internet over hoe je een regenjas stylish kunt dragen, kwam ik eigenlijk enkel gele regenjassen tegen. Eerlijk gezegd had ik hier vooraf niet zo bij stilgestaan omdat je ze in de winkels nu in alle kleuren kunt vinden, maar de “originele” exemplaren waren dus allemaal geel. De reden? Dat is gissen: omdat het de kleur van de zon is? Omdat het beter opvalt in grauw regenweer? Een gele regenjas blijft natuurlijk nu het volop mode is van regenjassen, nog steeds erg leuk. Qua combineren vind ik dit niet zo’n makkelijke. Autmatisch zou ik zeggen combineer met donkerblauw en wit. Zwart is een beetje te hard voor bij dit zonnige kleurtje en andere modekleuren zoals kaki, rood, en roze maken er al gauw een kleurboek van. Hou het dus vooral basic met een gele regenjas. En niet vergeten: werk af met je Hunter regenboots (https://lunefashion.com/2016/01/31/how-to-wear-hunter-boots/).

 

 

Rood en pastel

Het werd in mijn vorige blogjes al duidelijk dat rood en pastel modekleurtjes worden voor deze zomer. Logisch dan ook dat je deze kleurtjes ook terugvindt in de collecties regenjasjes! Een rood jasje vind ik persoonlijk erg leuk (ja omdat ik er zelf eentje heb 😉 -, doet een beetje denken aan roodkapje ;-).  Qua combinaties zit je een beetje in hetzelfde stramien als de gele regenjas: hou het simpel met basiskleuren zoals blauw en wit. Met pastelkleurige jasjes kan je dan weer wat zotter doen, maar hier blijf je dan weer beter weg van felle kleuren. Het is dus erg duidelijk: je zult verschillende kleurtjes van dit soort regenjasjes nodig hebben, ééntje die bij elke outfit past! Maar helaas ook omdat het hier zo vaak regent ;-(

regenjas8

 

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.