How to wear jeans + flowers

Kunnen jullie ook wat flower power gebruiken tijdens deze grauwe dagen? De mode is ons goedgezind, want deze herfst en winter gaan we allemaal massaal jeans met flowers dragen! Je hebt de bloemetjes vast al wel gespot, ze fleuren namelijk de winkels en binnenkort ook jouw kleerkast op! Ik heb het niet over de romantische zwierige kleedjes met bloemenprint, maar wel over de stoere bloemen die je vindt op jeans, gaande van jeansjasjes tot broeken en rokken. Deze trend is toch wel het bewijs dat bloemen niet altijd meisjesachtig hoeven te zijn. Maar hoe draag je deze nu ook op een stoere manier?

Jeansbroeken + flowers

Jeansbroeken met flowers is hoe het allemaal begonnen is. Jeanskleur doet het uitstekend in combinatie met contrastkleuren zoals rood en groen. Ze brengen een extra touch aan de eeuwenoude eenvoudige jeansbroek. Opmerkelijk genoeg maken ze de broeken niet vrouwelijker, maar wel stoerder. De rode rozen lijkt een uitstraling te zijn van een dame met ‘prikkels’. Naast jeans, rood en groen is het enige kleur dat nog ontbreekt in het palet wit. Werk deze outfit dus eenvoudig af met wit of eventueel zwart. Hou je van veel kleur, dan kan je ook opteren voor dat donkerrood dat nu in de wintercollectie zit. Bij je bovenstuk beslis je welke kant je uitgaat met je outfit: een kanten bloes om toch een goede balans te maken of eerder een stoere t-shirt waardoor je outfit helemaal stoer wordt? Voor de dames die het liever iets zachter en minder opvallend houden, heb je de broeken ook met rozen in andere kleuren, zoals pastelkleurtjes of herfstkleurtjes. Combineer deze met gelijkaardige tinten.

 

 

Jeansjas + flowers

Ten tweede is er de jeansjas met flowers. Jeansjasjes doen het natuurlijk al een tijdje uitstekend met patches. Je kan zeker ook zelf je jeansjasje pimpen. Voor een jeansjas mag het al wat meer zijn. Zorg bijvoorbeeld voor een grote tekening op de rug en laat accenten terugkomen vooraan op de zakken bijvoorbeeld. De jeansjas met flowers is opnieuw stoer, vaak zijn het boyfriend modellen of modellen met scheuren, dingen die dus niet passen in het typische bloemetjesplaatje. Deze jasjes staan het best op een zwarte jeans. Hierdoor zullen de kleuren op de rug heel sterk naar voor komen. Maar je kan ook evengoed een kanten rok of jurk eronder steken (balans ja 😉 )

flowerjeans8

jeans met flowers

Jeansrok + flowers

Eigenlijk ongeveer hetzelfde principe als de jeansbroeken met flowers zijn de jeansrokken met flowers. Het is niet omdat dit rokken zijn dat ze meteen vrouwelijker zijn. Net zoals bij de jeansjasjes zijn dit vaak ‘coole’ rokjes met scheuren en knopen. Ze vragen dan ook om een stoere afwerking met een bumber- of leren jas. Ga echter niet overdrijven met het toevoegen van nog meer stoere elementen. Boots met studs bijvoorbeeld gaan de outfit eerder naar de gothic-kant trekken.

 

 

referenties bij de foto’s

http://wheretoget.it/look/2812126

denim dreams

http://trend2wear.com/coolest-streetwear-ideas-that-will-make-you-a-style-icon/

http://lovely-pepa.com/lovely-looks/embroidery/

http://www.truelane.co

How to Wear Embroidered Jeans?16 Embroidered Jeans Outfits

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.