How to wear sneeuwbotjes

Wie had er nu zo vroeg (of zo laat) op het jaar al zoveel sneeuw verwacht? Normaal komt die bij ons toch pas in februari? Ik kan me dan ook voorstellen dat jullie schoeisel hier niet wat op voorbereid! Want welke schoenen doe je nu aan bij sneeuw zonder er fout bij te lopen? Dat is een moeilijke! Vermoedelijk hebben jullie er dan ook de afgelopen dagen “trashy” bijgelopen ;), maar gelukkig ben ik er vandaag om jullie te redden! Vandaag namelijk een blogje over hoe je sneeuwbotjes op een trendy manier gaat dragen.

sneeuw1

Met een legging

Sneeuwbotjes of de welbefaamde Uggs worden vaak gedragen met leggings. Die combinatie is als het ware een dubbel taboe: leggings? Uggs? Maar het kan slagen! Een combinatie van sneeuwbotjes met een legging is namelijk een goed idee, want de sneeuwbotjes geven door hun vele wol veel volume onderaan je been en de legging brengt dit terug in evenwicht. Natuurlijk zijn er wel enkele regels voor het dragen van leggings. Een legging kan, maar dan mag het niet opvallen dat het een legging is. Dat doe je door de bovenkant van de legging goed te bedekken. Draag er een XL-trui boven bijvoorbeeld. Kies verder voor een dikke legging, waar je zeker niet kan doorkijken! Of voor een leren legging bijvoorbeeld, die zien er een stuk minder legging uit.

sneeuw12sneeuw9sneeuw7

Met een jeans

Een veiligere optie is de combinatie met een jeans, maar dan wel een skinny. De camelkleur die sneeuwbotjes meestal hebben komt heel mooi tot zijn recht bij een donkere jeans. Werk verder af in een herfstige stijl met een parka en knusse trui. Je moet namelijk steeds maken dat als je voor sneeuwbotjes gaat, dat dit past bij de rest van je outfit. Je moet een beetje in de sneeuw-stijl blijven zoals met gebreide truien. Ga deze botjes niet onder een blazer steken bijvoorbeeld 😉

sneeuw3sneeuw11sneeuw8

Sneeuwbotjes op z’n chicst (is dit zelfs een woord, :p )

Wil je het toch een tikkeltje gekleder, dan kan je de sneeuwbotjes onder een rokje of kleedje steken. Ga hier natuurlijk niet voor een heel formeel aansluitend kleedje of rokje, maar hou het iets nonchalanter met een zwierig rokje en een afwerking met sjaal. Een andere iets formelere outfit is om je botjes te combineren met een leuke lange mantel. Een fout die dan veel gemaakt wordt is dat men denkt dat het wollige van de botjes ook terug moeten komen in de outfit, maar dit hoeft zeker niet! Hou je outfit verder liever eenvoudig en gebruik je botjes dus als statement. Wel is het leuk om de kleur van je botjes ook in de rest van je outfit te verwerken zodat het niet lijkt alsof je snel je “pantoffels” eronder hebt aangetrokken.

sneeuw10sneeuw6

bronnen bij de foto’s

http://www.fashionclue.net/image/142617093067

http://www.rwbeyondthebox.com/blog/2014/9/18/how-to-wear-legwear-and-ugg-boots

Style Guide: What to Wear With Ugg Boots That Will Keep You Stylish and Warm This Season

How To Wear Koolaburra by UGG Boots

http://www.fashiongrabbers.com/ugg-boots-winter-lookbook/

http://www.thestyleformula.net/blog-1/2016/6/14/how-to-wear-ugg-boots-in-public

Are Ugg Boots Trendy Again?

http://www.whowhatwear.co.uk/leggings-uggs-styling

 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.