Review: de foto op hout van Fotofabriek.nl

Lieve lezers,

Ik weet niet of jullie het al door hadden, maar woensdag en zaterdag zijn voor mij de fashion blogdagen en maandag gebruik ik graag om af en toe iets meer over mezelf te vertellen. Dat is ook vandaag het geval! Enfin, ik ga eigenlijk weinig over mezelf vertellen, maar vooral over mijn fantastische suggestie als kerstcadeautje! Je hebt zeker wel nog iemand waarvoor je nog steeds met de handen in het haar zit om een cadeau te kiezen. Wel lees dan snel verder!

Weet je helemaal niet wat je moet geven aan iemand? Fotoproducten zijn natuurlijk altijd een goed idee. Denk maar aan een leuke fotokalender, een foto op doek of op een tas, maar voor diegenen die eens iets helemaal nieuws willen biedt de fotofabriek.nl  nu de mogelijkheid om een foto op hout te laten drukken. Het klinkt niet alleen tof, het is ook supertof. En ik kan het weten, want ik heb het uitgeprobeerd!

Via deze link kom je rechtstreeks op de pagina om foto’s op hout te laten drukken. Al vanaf 24,95 euro kan je een foto op hout van 20×30 cm laten maken. Vervolgens kies je welke variant van het hout dat je wil. En dit is het leuke! Je zou namelijk nog al snel denken dat hout niet meer past in moderne woningen, maar doordat je kan kiezen voor een houtplaat bestaande uit verschillende latjes (vurenhout) of een strakke houtplaat (berkenplex) vind je voor ieders interieur wel iets dat past (ja ook voor dat van jou, als je voor jezelf wil kopen 😉 ). Zelf vond ik het vurenhout supermooi en heb ik daarvoor geopteerd! Let wel, soms kan het zijn dat je foto niet zo goed past op de verschillende latjes en dat er een gezicht bijvoorbeeld net tussen een spleet valt. Fotofabriek.nl controleert alle foto’s eerst vooraleer ze ze drukken en waarschuwen je als dit het geval is zodat je de kans hebt om dit nog aan te passen (top service!). Eens je het formaat en het type hout gekozen hebt, kom je terecht in een eenvoudige editor waar je foto’s kan uploaden, tekst kan toevoegen en zelf emojies om het plaatje compleet te maken. Ook kan je fotocollage’s maken door verschillende foto’s in de vooraf bepaalde structuren toe te voegen.

foto2

foto1

Zelf ben ik verzot op zondsondergangen en dan vooral die van Bali. Ik heb van onze reis deze zomer dan ook een 50-tal foto’s van zonsondergangen. Het was moeilijk kiezen, maar uiteindelijk heb ik een van die foto’s gekozen om op hout te laten drukken. Eigenlijk wel een risicootje, want zonsondergangen zijn vaak slecht van kwaliteit. Bovendien was ik bang dat de kleuren minder goed tot hun recht zouden komen doordat de houtkleur erdoor komt. Toen mijn pakje vrijdag (woensdag besteld en vrijdag in huis! ) aankwam was ik dan ook superbenieuwd!

Het resultaat zie je op de foto’s hieronder en het is top! De kleuren zijn helemaal niet vervaagd en toch komt de houtstructuur nog mooi door in de prent. Het hout ziet er erg kwaltatief uit en de verschillende latjes geven het een unieke touch. Bovendien wordt er een handig systeem bijgevoegd waarmee je de foto makkelijk kan ophangen.

foto6

foto4

foto5

foto9

Voila, ik heb het ideale cadeau gevonden voor die ene persoon waarvoor ik nog moest kopen! Of nee, wacht, misschien houd ik deze toch maar gewoon voor mezelf! 😉

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.