How to wear: horloges en armbandjes

Het lijkt een grote trend te zijn: horloges en armbandjes samendragen. Het lijkt natuurlijk ook supersimpel, maar ik heb zelf ondervonden dat dat het niet is! De armbandjes die ik draag lijken soms niet goed te passen bij het horloge of, ze vallen niet goed…. Kortom een hele boel problemen, maar toch wil en zal ik deze trend uitproberen! Daarom heb ik nu drie stijlen uitgewerkt van hoe je horloges en armbandjes kan combineren. Als de stijl van beiden goed samen past, heb je namelijk de perfecte basis om deze trend te doen slagen.

De klassieke stijl

De klassieke stijl past bij dames met een rarara klassieke stijl. Onder een klassieke stijl versta ik de horloges die eigenlijk altijd in blijven, zoals de eenvoudige zilveren, gouden en nu ook roségouden exemplaren, vaak afgewerkt met steentjes. Deze modellen zijn niet heel zwaar en niet heel licht en passen eigenlijk bij iedereen. Als ik er een typisch merk zou moeten opplakken zou ik zeggen de Michael Kors horloges.

 

Deze horloges zijn zoals ik al zei medium qua opbouw, dat betekent dat de armbandjes die je erbij draagt ook medium moeten zijn of zwaar. Hele fijn bandjes passen niet in deze stijl en zullen volledig opgeslorpt worden door het horloge. Ga liever voor een iets zwaarder bandje. Deze horloges worden bijvoorbeeld vaak gecombineerd met bandjes met parels omdat die parels ook voldoende volume geven. Je kan het zelfs nog zwaarder maken door voor armbanden met zwaardere schakels te gaan. Of ook leuk is twee armbandjes, eentje met parels en eentje met schakels. Probeer wel steeds in dezelfde kleur te blijven, dus alles in het goud of zilver of rosé.

 

De less is more stijl

De less is more stijl is nu supertrendy! Iedere dag zie ik de horloges van Rosefield, Cluse en Daniel Wellington op mijn Facebook en Instagram passeren en ik ben niet alleen (denk ik). Deze stijl is heel minimalistisch en vraagt dus ook om armbandjes die minimalistisch zijn. De typische combinatie met dit horloge is de combinatie met een aantal heel fijne gouden, zilveren of roségouden armbandjes die zo een beetje door en op elkaar vallen. De match wordt nog beter als je kiest voor die toffe horloges van Rosefield waar reeds armbandjes rond het bandje zitten, zoals in de foto hieronder (ik ben helemaal zot van dit horloge. Verkopen ze trouwens ook in het roze samen in een box met een bijpassen armbandje. En ik ben zondag jarig 😉 just saying 😉 ).

horloge9

Voor diegenen die geen fan zijn van de fijne bandjes kan je deze horloges ook iets klassieker combineren door één armbandje dat iets dikker is te combineren. Vaak zijn dat bandjes met een steentje of bandjes die open zijn.

 horloge8horloge11

Boho stijl

De laatste stijl die perfect is om horloges en armbandjes samen te dragen is de boho stijl. De boho stijl maakt alles zoveel plezanter en zoveel relaxter. Het grootste verschil met de less is more stijl is dan ook dat er kleur wordt toegevoegd. Vaak kiest men binnen deze stijl al voor horloges met gekleurde bandjes en combineert men met leuke geweven bandjes of bandjes met pluimen en gekleurde stenen. Het geeft altijd wel een beetje een vakantielook. Wat je echter ook kan doen is deze stijl creëren met een horloge met eenvoudig bruin of gouden bandje en dan kleur verwerken in de armbandjes die je erbij draagt. Op die manier kan je ook afstand doen van je “vakantielook” wanneer het moet.

 

bronnen bij de foto’s

http://fiusa.us/bracelets-to-wear-with-watch/

https://www.quora.com/Can-I-wear-the-bracelet-and-watch-on-the-same-hand

 

Misschien vind je dit ook interessant

7 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.