how to wear the velvet salopette

Reeds vorige winter zagen we de velvet jurkjes opduiken. Een echte zomertrend daarentegen is de salopette, zowel in broek- als in jurkvorm. Deze herfst gaat beide trends combineren tot de velvet salopette! Maar hoe draag je deze twee trends nu samen? Je kan met deze trend opnieuw twee richtingen uit: naar de zomerrichting, dus voor nu, of naar de winterrichting.

 

De zomerrichting

Het is niet omdat het velvet is dat het meteen winters hoeft te zijn. Velvet wordt steeds meer gedragen met blote benen en dat kan perfect! De stof geeft namelijk voldoende warmte waardoor je het met blote benen kan dragen op een iets koudere dag. Bovendien vind je deze stof ook in erg leuke zomerkleurtjes zoals blauw en paars, dat andere hippe kleurtje ;). Geef vervolgens een extra zomerse touch aan je velvet salopette door te combineren met een cropped top. Dit past namelijk perfect binnen de speelse stijl van de salopette. Wil je toch liever al een winterkleurtje uitproberen, zoals je ze nu ziet in het donkergroen of bordeaux, combineer dan met lichte kleuren zoals wit en lichte materialen zoals een soepel bloesje.

salopette3salopette1

De winterrichting

Voor de winterrichting gaan we qua kleuren net het tegenovergestelde doen: combineer nu met donkere kleuren, met zwart bijvoorbeeld doet velvet het altijd uitstekend. Combineer nu verder met echte winterse elementen zoals een coltrui, een wollen trui en leuke botjes. Erg leuk is ook om een van de schouderbandjes los te laten hangen om een speelse look te creëren.

salopette2salopette5

bronnen bij de foto’s

https://cestlav.it/en/shop/grey-velvet-skirt-salopette/

http://designersoutfits.com/dresses-collection/dungarees-outfit-styling-that-will-inspire-you.html

How to Wear Velvet Overalls: 15 Chic & Unique Outfit Ideas

http://weworewhat.com/outfits/velvet-overalls-duh/

 

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.