5 gouden tips om je winterbuikje te camoufleren

Heb jij ook lekker genoten van de feestperiode, maar krijg je dat laatste stuk taart er maar niet terug af? Of zijn je goede voornemens van het nieuwe jaar alweer naar de achtergrond verschoven? Deze blogpost biedt de oplossing! Schuif namelijk al die vervelende diëten aan de kant en leer van je eigen lichaam houden. Elke dame heeft haar puntjes waarover ze meer en minder tevreden is, de kunst is om te leren hoe je die sterke puntjes kan accentueren en de mindere puntjes kan camoufleren om zo de beste versie van jezelf te kunnen zijn, want dat maakt nog steeds het gelukigst!

Vandaag dus 5 gouden tips om dat buikje te camourleren:

Tip 1: Verleg de aandacht

De eerste tip is om de aandacht weg te halen van je buikje en dus in te zetten op de sterke puntjes van je lichaam. Denk na op welk deel van je lichaam je de nadruk wil leggen. Vind je dat je bijvoorbeeld erg mooie benen hebt, zet die dan in de verf met een skinny jeans of een broek met print. Wil je eerder je boezem benadrukken, ga dan voor een v-hals. Verder kan je ook de aandacht weghalen door met statements te werken in je outfit, dat fanatische paar luipaardschoenen bijvoorbeeld of een bloesje met een kraagje met pareltjes kunnen allemaal helpen.

buikje3

Tip 2: Heb aandacht voor de stof

De stof van een kledingstuk bepaalt heel hard welke uitstraling het item zal hebben. Soepele stoffen zijn makkelijker om mee te camoufleren dan stijve stoffen. Soepele bloesjes zijn daarom ideaal om een buikje mee te camoufleren. Let wel op de plooien in de stof. Horizontale plooien maken breder terwijl verticale plooien slanker maken. Combineer een losse stof altijd met een iets stijvere (medium) stof om een leuk totaalbeeld te maken. Bovendien kan je de stijvere stof dan weer gebruiken om een puntje in de verf te zetten waar je wel erg tevreden over bent.

buikje6

Tip 3: Creëer taille

Veel dames die een buikje willen verbergen grijpen gauw naar wijde kleding zonder model. Daarmee los je het eindelijk niet goed, en meestal voelen zij zich hier ook niet goed in. Je verbergt wel je buikje, maar je maakt ook duidelijk dat er iets te verbergen valt. Daarom is het een beter idee om te kiezen voor kledij die wel taille creëert. Door extra taille te creëren lijk je namelijk slanker. A-lijn rokjes bijvoorbeeld zijn ideaal om een buikje mee te verbergen, want ze accentueren je taille en lopen vervolgens wijder uit waardoor het buikje verdwijnt. Probeer ook voor bloesjes en jasje te gaan voor modellen die lichtjes gecentreerd zijn. Bovendien zetten deze je vrouwelijkheid extra in de verf. Een combinatie van een los bloesje met een getailleerd blazertje bijvoorbeeld is een toppertje.

buikje1

Tip 4: Print

Het is gedaan met al die effen kledij in donkere kleur. Print kan namelijk ook helpen om een buikje te camoufleren. Let er wel op dat je de goede print kiest. Ga niet voor een te kleine print, want een kleine print doet wat er onder zit groter lijken en dat willen we dus niet. Ten tweede is het belangrijk om te gaan voor een print die niet te rond is, want ook dat benadrukt het ronde dat eronder zit. Een bloemenprint bijvoorbeeld is ideaal omdat deze een beetje van alles is, zonder echt rond te zijn. Verticale streepjes zijn natuurlijk ook altijd een goed idee. Prints die je beter kan vermijden ter hoogte van je buikje zijn bijvoorbeeld polka dots en luipaardprint.

buikje 5

Tip 5: driekwart mouwen

En dan zijn we bij mijn laatste gouden tip aangekomen: driekwart mouwen. Misschien de minst voor de hand liggende tip van allemaal, maar zeker het proberen waard. Zelf ben ik een grote fan van driekwart mouwen, maar dames geven vaak aan er niet mee overweg te kunnen. Dat verandert misschien wel als je hoort wat ze voor je buikje kunnen doen. Driekwart mouwen zijn namelijk ideaal om je slanker te doen lijken en dit omwille van twee redenen. Ten eerste omdat deze mouwen je onderarmen benadrukken, wat een van de smallere lichaamsdelen zijn. Ten tweede stoppen deze mouwen ter hoogte van je taille wat opnieuw je taille in de verf zet en dus je buikje camoufleert.

buikje4

Ziezo, hopelijk kunnen jullie aan de slag met deze tips! Veel succes!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.