How to wear dad sneakers

Er staat wel degelijk ‘how to wear dad sneakers’ en niet ‘dad’s sneakers’, al komt het een beetje op hetzelfde neer. De dad sneakers zijn ook wel bekend als de ugly sneakers, maar daar waren jullie misschien zelf ook wel opgekomen? Goed, de ugly of dad sneakers is dus gekenmerkt door zijn XXL zool, lompheid en verschrikkelijke kleurencombinaties. Maar waarom dragen alle influencers ze dan? Wel, het grootste voordeel van deze schoenen is dat ze bij alles passen (of net bij niets passen) en dat je er heel goed mee kan wandelen. Als je ze durft vastpakken zal je merken dat ondanks de dikke zool deze schoenen heel licht zijn. Maar hoe verwerken we de ugly sneaker nu in een hopelijk niet te ugly outfit?

ugly5

Liever wijd dan te smal

Liever wijd dan te smal is van toepassing op de broeken die je met deze schoenen gaat combineren. Als je de sneakers gaat combineren met een super skinny jeans zet je ze natuurlijk net in de verf, ik laat aan jou over of je dat wil. Wil je ze liever niet heel hard accentueren, combineer dan met een bootcut of flared broek. Deze schoenen passen ook qua stijl binnen die 90’s look.

ugly4

Benadruk je figuur bovenaan

Kies bovenaan voor een top die je figuur accentueert. Het liefst is dit een aansluitende top. Losse bloesjes passen niet qua stijl. Een aansluitende t-shirt of coltrui zijn ideaal. Een cropped versie ervan is nog beter! Met andere woorden, laat dus maar zien dat je geen daddy bent, ondanks je schoenen 😉

ugly3

Oversized vest

Werk de outfit tenslotte af met een oversized vest. Dit kan een jeansvest of een bombervest zijn, zolans ze maar lekker dik en groot zit. Vermijd als jassen zeker iets dat te gecentreerd en fijn afgewerkt is, want dit past niet in de stijl van je schoenen. Maak verder ook niet de fout om te sportief te gaan. De schoenen zijn inderdaad ideaal als wandelschoenen, maar combineer daarom niet met een winterdichte wandeljas, want dan gaat je look de niet trendy kant op. Probeer zeker te combineren met enkele andere grote trends van het moment.

ugly2

referenties bij de foto’s

https://nl.aliexpress.com/item/Walking-Driving-Shoes-Lightweight-new-Pairs-Outdoor-Street-Fashion-Casual-dad-Sneakers-Women-Mesh-Breathable-Trainers/32878153162.html

https://yaoota.com/en-ke/product/fashion-new-sports-casual-shoes-for-women-fashion-dad-shoe-3-price-from-jumia-kenya

https://nl.aliexpress.com/item/Casual-Schoenen-Vrouwen-Chunky-Sneakers-Mode-Papa-Schoenen-Voor-Vrouwen-Lente-Herfst-Wit-Zwart-Schoenen-Chunky/32947201278.html

https://www.balenciaga.com/us/women/shoes

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.