How to wear de gestreepte jeans

Met al die stoffen en wijde broeken zou je bijna vergeten dat de jeans ook nog altijd meedraait en ook deze zit deze zomer in een nieuw jasje, namelijk een gestreept jasje. De gestreepte skinny jeans is namelijk enorm hot! De gestreepte jeans valt eigenlijk onder een statement broek en is dus niet altijd makkelijk te combineren. Hoe ga je dus best te werk?

 

Subtiel of uitgesproken

De gestreepte jeans is er in erg veel varianten, gaande van heel subtiel tot heel uitgesproken. Voor welke je kiest is natuurlijk een deel je persoonlijke smaak en voor een deel afhankelijk van hoeveel contrast je best kan verwerken in je outfit. De subtiele versie combineert natuurlijk wel makkelijker dan de uitgesproken versie. Bij een subtiele versie denk ik aan een jeans met een fijn wit krijtstreepje. Bij deze jeans is het perfect mogelijk om met andere kleuren de outfit verder af te werken. Dat kan dan weer niet bij een uitgesproken gestreepte jeans. Een jeans die gestreept is in verschillende tinten vraagt om verder in dezelfde tinten gecombineerd te worden. De gouden combinatie-regels is namelijk dat je maar drie kleuren in je outfit mag verwerken. Hou de rest van de kleuren dus rustig zodat je statement ook een statement kan blijven.

Print of effen

De eeuwige vraag bij het combineren van statement stuks met print: Combineer ik effen of met print. 1 iets is alvast duidelijk, combineer niet met dezelfde print. Een gestreepte jeans gaat dus niet met een gestreepte t-shirt. Effen combineren is natuurlijk als de veiligste optie, maar misschien ook de saaiste? Tegenwoordig is het clashen van prints enorm populair, dus ik zou zeggen, probeer het eens uit. Probeer eerst eenvoudig, door te combineren met een eenvoudige print met witte ondertoon, want deze kleur past ongeveer bij alles. Bij een gestreepte jeans zou je bijvoorbeeld kunnen gaan voor een polkadot met een kleur die terugkomt in de broek. Blijf verder ook binnen hetzelfde type van print, bijvoorbeeld als het geometrisch is zoals strepen blijf dan ook bij geometrisch, zoals driehoeken of bollen. Als het bloemen zijn, blijf dan bij de bloemen.

strepen 1

Langer of dikker

Strepen zijn verticale lijnen en maken dus langer. Een gestreepte skinny heeft dus op dat niveau een heel sterk effect. Aan de andere kant blijft het natuurlijk een skinny en deze hebben als nadeel dat ze nogal makkelijk de heupen breder doen lijken of een trechtereffect creëren. Moet je dan kiezen tussen langer of dikker? Nee hoor, er zijn namelijk trucjes om het verbredende effect af te zwakken. De keuze van schoenen is bijvoorbeeld een erg belangrijke. Ga voor schoenen die het geheel van de strepen niet doorbreken, zoals schoenen in dezelfde tinten van de broek. Hierdoor lijkt het geheel door te lopen en wordt de aandacht niet extra naar beneden getrokken.  Ten tweede kan je erop letten dat je zeker de heupen niet breder maakt, zodat het contrast groter wordt. Combineer daarvoor liever met aansluitende dingen dan met erg losse truien en let erop dat de boord van de trui of shirt niet stopt ter hoogte van de heupen. Draag ze eventueel in de broek.

strepen2

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.