Dinsdag 27 augustus: student time

Vandaag ga ik een dagje naar Leuven om de herexamensfeer op te snuiven en een innerlijk gelukszaligheidsgevoel te beleven. Ik hou van de stad, ik breng er dan ook negen maanden van het jaar door, maar door mijn schoolwerk geniet ik daar onvoldoende van. Vandaar dus mijn tripje naar Leuven in de vakantie.

Gemakkelijke kleren zijn een must in een studentenstad. Dit jeansrokje zit supergemakkelijk, de stof is namelijk zeer meegaand. Het is een stukje van de nieuwe collectie, want ik beloof het je: jeansrokjes worden überhot het volgende seizoen. Ik koos voor de grijze versie, omdat ik niet veel heb in die kleur, maar ook zwarte en blauwe jeansrokjes zullen de herfst/winter domineren.

Verder is de witte kabeltrui een ideale mix van warm en koud. De kleur is fris, maar de mouwen zijn halflang, maar door de grove kabels komt de wind er wel door. Dergelijke wijde truimodellen zijn een echte must have voor studenten, want je vergeet gewoon dat je iets aan hebt (bij wijze van spreken dan é). De sjaal is mijn lievelingszomersjaal. Ik heb er al veel complimenten over gekregen, veel mensen houden namelijk van de opgewekte kleuren. Dat is ook de reden waarom ik er meteen dol op was: hij vrolijkt niet alleen mijn outfit, maar ook mijn dag op!

Als je Leuven gaat bezoeken, en dat kan ik iedereen aanraden, heb je wel goede schoenen nodig. De stad is niet groot, alles ligt vrij dicht bij elkaar, wat het absurd maakt om telkens de bus te nemen, maar het betekent wel dat je af en toe een wandelingetje moet maken van het een naar het ander. Makkelijke schoenen zijn voor mij ballerina’s. Ik ben een fan van ballerina’s die al een paar maanden oud zijn, want de eerste dagen ermee zijn meestal een hel. Dat komt omdat ik dit soort meidenschoentjes altijd te klein koop. Ik maak altijd dat mijn tenen tegen de toppen zitten, zodat ze na het inlopen en uitzetten perfect passen. Ik weet het, het is niet de meest aangename tip, maar voor mij helpt deze remedie wel om na een aantal maanden niet te maken te hebben met afslippende ballerina’s. Om te vermijden dat je nu heel hard gaat opzien tegen het kopen van nieuwe ballerina’s, kan ik je wel een hulpmiddeltje aanraden dat ik deze zomer ontdekt heb: hansaplast anti-blaar crème. Het is een soort gel die je aanbrengt voor je je schoenen aantrekt op de plaatsten waar je verwacht blaren te krijgen. Dit middeltje houdt preventief het ontwikkelen van blaren tegen. Ik heb het een aantal keer gebruikt en ik moet zeggen dat ik denk dat het werkt. Overigens je hebt er niets mee te verliezen door het te proberen.

P1000995

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.