Dinsdag 24 september: de nazomer

Vandaag had ik geen les, dus bye bye back to school gevoel, vandaag ga ik winkelen! Het verslag en bijhorende uitleg over mijn aankoopjes volgen natuurlijk later. Vandaag was het een zeer aangenaam dagje: een aangename temperatuur en een gezellige studentendrukte brachten mijn vakantiegevoel meteen terug naar boven.

Nu heeft mijn outfit ook verder bijgedragen aan dit gevoel omdat het bloesje en vestje van Italië komen. Dus mensen, probeer je niet suf te zoeken achter hetzelfde, de kans dat je het vindt is niet bepaald groot. Maar dit wil niet zeggen dat ik vandaag oninteressant zal zijn, want over elk kledingstuk valt wel iets algemeens te zeggen! Het bloesje is vrij loshangend met een rekker onderaan. Dit is warm, want het houdt de wind tegen. Uiteraard kan dit een voordeel en een nadeel zijn. De kleuren en figuren zijn niet zo alledaags en daarom heb ik het ook gekocht: je krijgt er op de één of andere manier wel het idee bij dat dit niet uit België komt. Nuja dit kan ook mijn verbeelding zijn J. Doordat het figuren en tinten zijn die niet modegebonden zijn, blijft het elk jaar opnieuw in. Het is niet zo deftig uitgedrukt, maar ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel: het blijft op zichzelf, het blijft steeds een speciaal stuk.  Het jasje is dat eigenlijk ook omdat het een model en een kleur is die ook nooit eerder heb gezien (en ik breng veeeel tijd door in de winkels, dat kan ik je garanderen). Dit is een zonde, want dit modelletje is een ideaal camouflagestuk: het is kort en tailleert daarom erg mooi, het is aansluitend en gecentreerd, waardoor ook de boezem tot zijn recht komt en het heeft pofmouwtjes die de schouders iets breder kunnen doen lijken, waardoor mijn lichaam perfect in evenwicht gebracht kan worden. Dus als je ooit een dergelijk jasje vind, twijfel dan niet, want je hebt een exclusief toppertje te pakken!

De niet alledaagse kleuren en vormen maken mijn bovenoutfit wel origineel, maar dat betekent ook dat combineren met andere kleuren niet altijd zo evident is. Daarom speel ik in dergelijke gevallen gewoon op veilig met mijn donkerblauwe jeans. Dit komt nog wel mooi uit omdat er ook een soort donkerblauw voorkomt in het bloesje. Verder heb ik het ook reeds aangehad op beige en wit. Eigenlijk mag je zeggen dat alle kleuren die voorkomen in een kleurrijk kledingstuk in aanmerking komen om ermee gecombineerd te worden. Tot zover mijn tip van de dag!

P1010081

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.