Maandag 30 september: chinese zomer

De nazomer is nog steeds in het land en dit biedt ideale gelegenheden om je zomerkleren, maar dan voorzien met een extra truitje, voor de laatste keer uit de kast te halen. Hoewel sommigen vanaf ze de zon zagen vonden dat ze terug shortjes en topjes aankonden, vind ik het eerder aan de frisse kant. Mijn rokjes laat ik op dit soort dagen liever in de kast hangen omdat het a) te koud is om met blote benen rond te lopen en b) panty’s in de zon net is als een kerstboom in het zonlicht: een foute combinatie dus.

Veel handiger bij dit weer is een fleurige lange broek: genoeg warmte en een voldoende portie kleur! Dit is opnieuw de roze broek die je al gezien hebt. Je zou kunnen zeggen dat ik het vandaag een beetje bont gemaakt heb, aangezien ik gekozen heb voor zowel een felgekleurde broek als ook een druk bedrukt bloesje met nog meer toevoeging van kleuren. Gewaagd kan zeker ook geslaagd zijn, het gaat er alleen om dat je het op de juiste manier doet. En die manier kan ik je leren. Eerst en vooral is de ondertoon van het bloesje wit. Dit maakt het zomers, maar bovendien is wit altijd safe op een felle kleur. Ten tweede kan je inderdaad wel zeggen dat het bloesje veel kleuren bevat, maar dit is op zich geen probleem zolang dezelfde kleur van de broek erin terug komt en ook dit is het geval. De print op het bloesje is behoorlijk druk, maar doordat de broek effen is van kleur is dit op zich ook geen probleem. (Het patroon met de kronkels doet me altijd aan China denken, ik weet niet waarom, want ik ben er zelfs nog nooit geweest, maar ik noem dit het China bloesje. Dit even tussen haakjes.)

Nog één belangrijke opmerking hierbij is de keuze van je truitje. Het geheel is al relatief gewaagd en opvallend. De boodschap is dan ook: doe er een simpel truitje over. Simpel, vooral in de betekenis van geen felle kleuren, geen patronen, gewoon effen grijs of beige.

P1010089

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Leuke fleurige combinatie, maar niet te! Na dit te hebben gezien, durf ik ook mijn fellere broek nog eens aan vooraleer volledig in de winter te vervallen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.