How to wear: gladiatoren sandalen

Vandaag keren we even terug naar de Grieken en Romeinen. Niet om het te hebben over ‘saaie’ architectuur, maar wel over hun sandalen! Ze hebben lang op hun come-back moeten wachten, maar momenteel zijn de gladiatoren sandalen opnieuw hotter dan hot. Met de gewaden van toen stonden ze ongetwijfeld goed, maar er zijn nog andere leuke outfits mee te maken. De zon heeft me beloofd nog even te blijven zodat jullie deze combi-ideetjes deze zomer nog eens kunnen uitproberen.

 

Gladiatoren sandalen zijn er tegenwoordig in heel veel verschillende vormen: enkelhoogte, kuithoogte, kniehoogte, lage hak, hoge hak, plat, veel bandjes, weinig bandjes….. Dit maakt de keuze er natuurlijk niet makkelijker op. Neem je lichaamsbouw als uitgangspunt bij deze keuze. Hou steeds in het achterhoofd dat gladiatoren sandalen niet goed doen aan de lengte van je benen. Voor iemand met korte benen kunnen kuit- of kniehoge zwarte gladiatoren sandalen al gauw een vreemd beeld creëren. Wil je toch deze trend volgen, kies dan voor sandalen in lichaamskleur, waardoor je benen visueel verlengd worden of voor een variant met hak waardoor je beenlengte letterlijk gecompenseerd wordt. Meiden met lange benen hoeven niet te aarzelen: elk model staat goed! Heb je eerder dunne benen, dan kan het interessant zijn sandalen te zoeken met veel gespjes of andere details, ze doen je benen voller lijken. Dit type sandaal trekt alle aandacht naar je voeten, zorg dan ook voor verzorgde tenen en nageltjes 😉

De basisregel bij het dragen van dit type sandalen is dat je outfit uit verschillende vrouwelijke elementen moet opgebouwd zijn. De sandalen doen vaak je benen korter lijken en je voeten dikker lijken, waardoor je je vrouwelijke elegantie op andere plaatsen opnieuw moet opkrikken, bijvoorbeeld door een sexy jeans shortje of schattig jurkje.

 

Met jeans

Gladiatoren sandalen komen het vaakst voor in combinatie met ofwel korte jeans shortjes ofwel met een lange jeans met opgerolde pijpen zodat de bandjes van de sandaal zichtbaar blijven. Voor deze casual look kun je eigenlijk het beste kiezen voor een basic zwart paar sandaaltjes die je vervolgens zelf naar wens kan op pimpen met toevoeging van accessoires. Zelfs in deze basic versie kunnen we toch stellen dat gladiatoren sandalen een meer gesofisticeerd geheel maken van je zomer outfit dan een simpel paar flipflops. Mini shortjes staan het best met de kuit- of kniehoge sandalen, maar om met de gladiatoren sandalen ook een geschikte werkoutfit te maken kun je beter kiezen voor een lange jeans en enkelhoge sandalen.

 

Gouden/zilveren gladiatoren sandalen

Deze feestelijke uitvoering begint steeds meer de kop op te steken. Deze sandaaltjes zijn dan ook uitermate geschikt voor een avondje uit. Gaande van ultra-formeel op een chic dinertje tot ultra-fabulous op een glamoureuze party, deze schoentjes kunnen elke situatie aan! Als een volledige zilveren of gouden schoen je een beetje té veel blingbling is, kan je ook kiezen voor zwarte gladiatoren sandalen met gouden of zilveren studs.

 

Met een jurk

Mini, midi of maxi, de gladiatoren sandalen doen elk van deze jurken op een aantrekkelijke manier tot hun recht komen. Let echter wel op met de kleur of print van je jurk. Te drukke prints of te felle kleuren worden in het algemeen afgeraden omdat je gehele outfit dan te schreeuwerig wordt. Als je kiest voor gladiatoren sandalen kies je om de focus op je voeten te leggen en hou je de rest beter simpel. Voor korte jurkjes is een sandaaltje met hak zeker een optie. Voor kuitlange jurken of maxirokken zullen de platte sandaaltjes meer geschikt zijn. Een aansluitend kleedje tot boven de knie in combinatie met gladiatoren sandaaltjes met een hakje is zeker geschikt voor allerhande formele situaties. Helemaal aan de andere kant van het spectrum vinden we dan de bohemian look: wit zomerjurkje en bruine lederen gladiatoren sandalen.Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.