How to wear the off-shoulder trend

Geen zomer zonder blote schouders! Dit jaar pakken we het echter een tikkeltje anders aan: geen mouwloze topjes, maar wel off-shoulder t-shirts en jurkjes. De off-shoulder trend wordt een van de nieuwste en grootste trends deze zomer. Daarom een tikkeltje hulp voor hoe je met deze nieuwe mode aan de slag kunt gaan 😉

 

De juiste bh

De schoonheid van de off-shoulder trend zit in het feit dat deze de prachtige vrouwelijke jukbeenderen in de verf zet. Deze look creëert dan ook meteen een vorm van elegantie die je anders niet zo vaak ziet. Daarom is het belangrijk dit niet te verpesten door je bh-bandjes. Ik ben zelf geen fan van de zogenaamd ‘doorzichtige’ bh-bandjes, want dan zie je eigenlijk net nog beter wat je juist probeerde te verbergen. Er zijn tegenwoordig voldoende bh-modelletjes zonder bandjes op de schouders. Investeer in zo een exemplaartje, het zal je zeker nog van pas komen 😉

Wit

De off-shoulder tops zijn vaak erg druk afgewerkt, met ruches en franjes en eventueel nog een drukke print. Daarom ogen ze het mooist als je de rest van je outfit sober houdt. Zelf ben ik het meest fan van de witte off-shoulder bloes, omwille van zijn eenvoud en de zomerse tint. De off-shoulder trend is namelijk op en top zomer en wit laat natuurlijk ook je bruine schouders het best tot hun recht komen. Hou het geheel verder zacht door bijvoorbeeld pastelkleurtjes te gebruiken, een lichtblauwe jeans, een lichtroze rokje….

 

 

Met statements

Kies je voor een eenvoudige off-shoulder top, dan vraagt je blote hals om een statementketting. Bij je witte top kan je zowat alle kleuren gebruiken, zolang het maar fleurig blijft! Kies echter steeds voor een korte ketting, deze mag namelijk niet over de rand van je bloesje komen. Lukt dit je niet, dan kan je ook met je statement oorbellen bij deze trend terecht. Deze mogen gerust erg lang zijn, zodat ze de leegte aan je hals op een elegante manier opvullen. Geen fan van juweeltjes, ga dan voor een leuk handtasje dat je over een schouder laat hangen en waarmee je opnieuw het geheel doorbreekt.

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.