Het deodebat

Een goede deo vinden, dat is een behoorlijk heikel punt voor mij! Misschien ligt het aan mij, maar eigenlijk vind ik dat er in het superuitgebreide deo aanbod op vandaag weinig deo’s te vinden zijn die echt voldoen aan al mijn vereisten.  De één scoort goed op punt x, de ander op punt y, maar er is er nauwelijks eentje dat het goed doet op puntje a tot en met z.  Ik ben dan ook ondertussen al een echte kenner en zet even voor jullie mijn uitgebreide ervaringen met verschillende merken uitéén:

1. Fa Pink Passion:

Mijn mama is er heel tevreden over, ik iets minder. De geur is wel aangenaam, al kan ik er niet veel bloemen in terug vinden. Verder vind ik de fles en de verpakking ook wel leuk. Het grootste nadeel vind ik echter de verstuiving. Ik heb namelijk heel snel het gevoel dat ik een beetje ‘vergast’ word door deze deo.

deo1

 

2.  Nivea anti-transparant stress protect

Deze ben ik nog volop aan het uit proberen (aangezien ik niet  elke dag stress heb, gaat dit niet zo snel). Ik gebruik hem enkel op de dagen waarop ik verwacht te zweten. Het is moeilijk te bepalen of het werkt, maar ik denk het wel. Misschien is het wel een beter idee om hem ook al even een dag of 2 voordien te gebruiken om een optimaal effect te hebben. Het enige minpunt aan deze deo vind ik het ontbreken van een geur. Het is niet aangenaam of onaangenaam van geur, er is gewoon geen geur en dat vind ik wel jammer. Daarom spuit er soms mijn andere wel geurige deo bovenop, gewoon omdat dit een frisser gevoel creëert.

deo2

 

3. Niveau double effect

Deze heb ik jarenlang gebruikt, hij moet dus wel goed zijn! Over de geur en anti-transparante effecten van deze deo ben ik heel tevreden. Bovendien stuift hij ook niet te hard. Maar ook hier heb ik weer een nadeel gevonden: aan het begin van de bus durft deze deo vaak witte spatten achter te laten die vervolgens plekken maken op je kleren. Alles behalve aangenaam dus! Zelfs door goed te schudden krijg je dit niet weg. Naarmate je hem verder gebruikt verdwijnt dit wel.

deo3

 

3. Fa Carribbean Lemon

Deze heb ik ook lange tijd gebruikt. Ik ben een absolute fan van deze citroengeur! Ze is lekker fris en aangenaam. Heel geschikt voor de zomer! Bovendien houdt de geur lang stand waardoor je uren na het aanbrengen van de deo nog flarden ervan opvangt. Voor de winter zou ik hem misschien niet aanraden, omdat de geur dan te doordringend is. Ik heb hem als roller gebruikt en ben hier eigenlijk altijd tevreden over geweest. Wel is hij behoorlijk vloeibaar, je moet hem dus wel even laten intrekken voor je je kleren aantrekt. De spuitbus heb ik nooit geprobeerd, dus daarover kan ik je niets vertellen.

 

deo4

 

4. Dove go fresh

Dit zijn momenteel mijn twee favorieten! Het grootste voordeel aan deze deo van Dove is de geur. Er zit veel geur in en je blijft dit ook lang ruiken. Ik heb ze ondertussen  allemaal geprobeerd, maar citroen en granaatappel vind ik het best. Deze deo doet ook goed haar werk op gebied van anti-transparantie en heeft een zachte verstuiving. Bovendien doet het geen pijn om deze deo te spuiten nadat je net je oksels onthaard hebt, wat ik toch ook een voordeel vind. Een nadeel is dan weer dat de granaatappelversie slechts in weinig winkels te koop is: in de gewone supermarkt vind ik hem niet, voorlopig koop ik hem steeds bij Kruidvat.

deo5 deo6

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.