How to wear: een handtas

Rond de schouder, aan de hand, rond de nek of aan in de plooi van de arm, who cares hoe je je handtas draagt, als je hem maar niet vergeet?! I care, want de manier waarop je je handtas draagt, vertelt meer over jezelf dan je zou denken. Niet alleen de tas die je kiest moet aansluiten bij je persoonlijkheid, ook de manier waarop je hem draagt moet aansluiten bij wie je bent. Kijk maar even mee.

 

In de plooi van de arm

Deze ‘handtasdraagwijze’ straalt macht uit, vandaar dat dit de ultieme favoriet is van de celebs. Je designerhandtas komt op die manier over als een award. In combinatie met een stevig paar pumps, tover je jezelf om tot een echte diva. Deze machtige uitstraling verloopt jammer genoeg, misschien zoals de meeste machtige uitstralingen, niet zonder kwaaltjes. Volgens dokters kan dit aanleiding geven tot wat ze ‘poshitis’ noemen. Het gaat om een aandoening met ernstige schouder- en nekproblemen ten gevolge van het dragen van een te zware handtas in de elleboog.

 

 

Rond het lichaam

Een handtas rond het lichaam dragen, straalt uiteraard gemakzucht uit, maar bovendien wijst het ook op enige onzekerheid. Men verstopt namelijk het lichaam en outfit achter de handtas. Voor deze vrouwen primeert handigheid meestal boven het modieus zijn. Voor iemand die reeds complexen heeft over de heupen, is deze methode eerder af te raden, omdat bij deze wijze de handtas meestal op een van de heupen berust en die zo nog breder maakt.

 

 

Met twee handen

De vrouw die haar handtas met twee handen vastklemt, is een beschermende vrouw. Meestal zijn dit vrouwen die eerder schuchter en verlegen zijn. Met deze handtaswijze kun je echter ongewild een ongemakkelijk gevoel veroorzaken bij de personen rondom je. Het kan namelijk de indruk wekken dat je ze niet vertrouwt. Dit is dus af te raden bij belangrijke gesprekken of dates.

 

 

Rond de schouder

Dit is waarschijnlijk de meest voorkomende ‘handtasdraagwijze’ bij vrouwen. Wanneer je dit op een vrij nonchalante wijze doet en je tas zomaar een beetje laat rondslingeren, kom je over als iemand met een gebrek aan controle. Wanneer je de ‘schouderdraagwijze’ echter combineert met het vasthouden van de handtas met de hand, ben je beschermend. Dit is typisch iets voor stadsmussen die op die manier de verwering tegen gauwdieven aangaan.

 

 

Als een aktetas

Dit verwijst naar het dragen van de handtas bij het handvatje. Dit komt vaak voor bij zakelijke vrouwen die snel door het leven gaan. Wanneer er een schouderriempje aan de tas hangt, haal je dit er als zakelijke vrouw beter af, want dit rond slingerende riempje past niet in het perfecte plaatje van macht en controle. Om de proportie in stand te houden is het dragen van de handtas aan het handvat een aanrader voor vrouwen met een grotere boezem.

 

 

Meerdere handtassen

Het lijkt een nieuwe hype te worden in celeb-land, maar een echt goede uitstraling maak je hiermee nochtans niet. Het wijst erop dat je moe en slordig bent. Het feit dat je niet genoeg hebt aan één handtas maakt je tot een weinig georganiseerde persoon met een chaotisch leven.

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

    1. Een handtas met een korte riem over je schouder dragen of een clutch onder de oksel bijvoorbeeld verbreden je een beetje ter hoogte van de boezem. Wat ik niet zou doen is een riem over de boezem dragen, want dan benadruk je juist datgene wat je liever wil verbergen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.