How to choose: de correcte jeansbroek

Het meest veelzijdige kledingstuk ooit? De jeansbroek inderdaad! Terwijl men het vroeger enkel moest doen met een blauwe jeansbroek in één model, biedt het winkelaanbod ons tegenwoordig de mogelijkheid aan om elke dag van de week een ander modelletje en kleurtje uit te pikken zodat we onze all time favorite nooit beu worden! Skinny jeans, flare jeans, bootcut jeans….. er is voor ieder wat wils. Maar hoe weten we nu nog wat we willen? Ik maak jullie even wegwijs in de jeansjungle.

Skinny jeans = slimfit

De erg modieuze skinny jeans kan herkend worden aan zijn zeer nauwe en aansluitende vorm. Meestal is deze broek gemaakt uit stretch, maar minder strechty dan een jegging. De pijpen zijn nauw, mogen niet te lang zijn en sluiten mooi aan rond de enkels.  Een skinny jeans in donkerblauw of zwart in combinatie met pumps of een gekleed topje kan zeker dienst doen voor formele gelegenheden. Deze jeans wordt vaak voor een avondje uit aangetrokken omdat hij gemakkelijk zit, maar er toch voldoende een feestelijke touch kan gegeven worden.

Door het smalle onderstuk van de broek worden de rondingen bovenaan in de verf geplaatst. Om het geheel goed tot evenwicht te brengen is het goed om bovenaan wat volume te creëren bijvoorbeeld door een topje met franjes te dragen.

 

Boyfriend jeans

Deze kennen jullie natuurlijk al, want dit jeansmodelletje kwam al eerder aan bod. Het gaat om een jeansbroek die je net zo goed uit kast van je vriend zou gepikt kunnen hebben. Deze modellen zijn momenteel heel trendy en bieden dan ook alleen maar voordelen: ze zijn comfortabel, trendy en aanpasbaar aan elke situatie, een ideale boyfriend toch? Het meest flatterende kledingsstuk is het niet te noemen, maar er een flatterend outfitgeheel mee maken is a piece of cake. Het grote gemak van deze jeans is dat je er echt alle kanten en stijlen mee uit kunt.

Velen denken dat je de boyfriend jeans enkel in je vrije tijd aan kunt, maar mits de juiste combies is deze jeans zeker ook geschikt voor semi- of formele gelegenheden. Met een bloesje, blazer en een paar hakken heb je meteen een look die geschikt is voor het werk.

 

Flare jeans = wide leg jeans

Dit is een jeans met wijde pijpen. Tegenwoordig zie je deze jeans iets minder, hij was vooral jaren ’70 en jaren ’90 stuff, toch lijkt Hollywood nu al aan een revival te werken  voor deze jeans. Een flarejeans is eigenlijk voor iedereen geschikt, magere vrouwen lijken door dit model ronder en rondere vrouwen lijken gestroomlijnder. Een stijlvolle look met een flare jeans maak je door te combineren met een strak topje of aansluitende trui.

 

Jegging

De jegging is vrij gelijkaardig aan de skinny jeans, maar is helemaal uit stretch gemaakt, wat dus eigenlijk neerkomt op iets tussen een skinny jeans en een legging. Bijgevolg zijn deze broeken natuurlijk enorm geëerd omwille van het grote comfort dat ze te bieden hebben. Een klein nadeel vind ik persoonlijk dat deze broeken meestal geen broekzakken bevatten.

 

Bootcut jeans

Deze benaming mag je vrij letterlijk nemen. Het gaat om een jeansbroek met pijpen die zo breed vallen dat ze over je botten heen vallen. Het verschil met de flare jeans is dat dit model smal is bovenaan en dan vanaf de knieën wijd uitloopt. De bootcut jeans doorloopt niet echt de trends, hij blijft elke winter aanwezig zonder echt de grote populariteit te kennen.

 

High waisted jeans

Een jeansbroek met hoge taille dus. Dit model is erg trendy momenteel. Terwijl hij vroeger vooral voorkwam in combinatie met wijde pijpen, wordt er nu steeds vaker een skinny jeans gemaakt in combinatie met een hoge taille. Deze jeansbroek is extra vrouwelijk en verbergt een buikje. Het is wel belangrijk een broek te kiezen die niet te hard spant zodat je nog ademruimte hebt. Voor kleine vrouwen is een hoge taille broek niet altijd zo eenvoudig te dragen omdat ze er nog kleiner door kunnen lijken.

 

Low rise jeans

Dit is natuurlijk de tegenhanger van de high waisted jeans. Om deze broek comfortabel te dragen is het erg belangrijk dat hij goed past zodat ook als je gaat zitten, je billen volledig bedekt blijven 😉 Buikjes en lovehandles worden door deze broek extra geaccentueerd, daarom draag je hem beter met een langer truitje zodat de probleemzones bedekt blijven.

Straigt leg jeans

Dit is een jeansbroek die gewoon over de hele lengte even breed blijft. Voor mensen met X- of O-benen is dit model erg geschikt, want de vorm van je benen wordt er niet in opgemerkt.

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.