how to wear: de casual blazer voor mannen

Oké guys, jullie hebben van jullie moeder waarschijnlijk ingestampt gekregen dat een blazer thuis hoort bij een kostuum en in geen geval op een jeansbroek?! Tijd dus om dit af te leren, want de casual blazer hoort juist wel thuis op een basic jeans en helemaal niet bij een kostuum. Hoewel veel mannen een blazer ongemakkelijk en té chic vinden, is dit het kledingstuk waarmee je de beste eerste indruk kan maken, dus misschien valt dit toch maar even te overwegen…… Maar wat is dan een casual blazer en hoe ga je ermee aan de slag?

 

Een blazer draait volledig rond het upgraden van je outfit. Je doet eigenlijk twee tegenstrijdige dingen: je draagt een blazer om je outfit naar een hoger niveau te tillen, maar tegelijk zwak je het ‘chique’ gehalte van de blazer af door hem op een casual manier te dragen. Het resultaat = een deftige, knappe, doch alledaagse en relaxte uitstraling 😉

Een casual blazer behoort in eerste instantie dus niet tot een kostuum. De bijhorende jassen zijn vaak te formeel om mee aan de slag te gaan voor een casual look. Voor een casual blazer mag je bovendien al eens een tikkeltje specialer gaan: een creatief patroontje, een leren boordje, opvallende knopen of een speciaal stofje, zijn allemaal leuke ideetjes om van je blazer een statement te maken. Je mag de jas voldoende ruim nemen, want ze is niet bedoeld om enkel een hemd onder te dragen. In de winter kan je casual blazer gerust deel uit maken van een laagjesoutfit: hemd, trui, blazer. Het is echter wel belangrijk dat de blazer goed past en niet té ruim uitvalt! Kies ook het best voor een taillerend model, want ja, de taille accentueren via een blazer is ook in voor mannen. De knopen toe doen zou ik maar op één moment doen, namelijk in de winkel: als er zich geen X gaat vormen of enige vorm van spanning optreedt, past de jas goed. Hoewel de casual look niet om een gesloten jas vraagt, is dit wel een handig trucje.  Verdere uitgebreide regels en trucjes voor het kiezen van een goede jas zijn hier te vinden: http://dappered.com/2013/05/5-clothing-fit-tricks-every-guy-should-know/


De basic rule voor de combinatie van een casual blazer is driedelig: een jeans, een T-shirt en sneakers. Tot zover is dat natuurlijk allemaal heel simpel voor de modekenners die jullie ondertussen al geworden zijn, MAAR er zijn nog bijkomende aandachtspunten. Ten eerste is het belangrijk om te letten op de kleur van je jeans en blazer en meer bepaald de verhouding tussen beiden. Ofwel ga je voor licht bovenaan en donker onderaan ofwel omgekeerd. Twee keer dezelfde tint kiezen, valt dus te vermijden, want dan lijkt het alsof je een kostuum draagt met twee verschillende stoffen. Ten tweede de T-shirt, die mag heel basic zijn. Een licht grijze T-shirt staat meestal erg leuk onder een blauwe/zwarte blazer en lichte jeans, maar ook andere kleuren, zoals rood en oranje kunnen verfrissend zijn. Ga echter niet overdrijven met teveel tekst of complexe grafische tekeningen, casual staat nog steeds voor ‘achteloos’. Tot slot wil ik nog eventjes terug komen op de laagjestheorie. Persoonlijk vind ik dit de leukste combies voor een casual blazer. Je kunt hiermee verschillende kanten uit: een hemd met V-trui + blazer bijvoorbeeld of met een sweater met cap kan erg deftig en tegelijk sportief uitdraaien.

 

Heb je toch nog bijkomende problemen of vragen? Ga dan ten rade bij de vriendin/moeder/zus…. Vrouwen zijn fan van blazertjes, ze zullen je dus zeker helpen! 😉

Voor vragen, advies of leuke ideetjes: lunefashion@outlook.com

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.