How to wear Nikes

Het dilemma over All Stars en Vans is voorbij, Nike is het nieuwe catchwoord. Nike staat al jaren bekend om het grote comfort van hun sportschoenen. Wel, nu is er goed nieuws, je kunt dit comfortabele gevoel nu ook doortrekken naar je dagelijkse outfits! Nikes worden tegenwoordig in alle kleuren en formaten gedragen onder jeansbroeken en rokjes, om naar school te gaan en meteen daarna naar de fitness te trekken. Het grote comfort in combinatie met de onmiskenbare multifunctionaliteit maken deze trend tot een werkelijk niet te missen rage!


Toen ik vorig jaar in Londen was, kleurde Nike er toen al in grote mate het straatbeeld. Ik voorspelde toen aan mijn vriend dat deze trend over een aantal maanden ook bij ons niet meer weg te slaan zou zijn. Ik zit er niet ver naast, pluimpje voor mezelf ;-). Toen ik daar in Londen voor het eerst in contact kwam met deze trend leek het allemaal nogal vreemd: loopschoenen onder een gewone outfit. Bovendien leken de fluo-kleuren nogal misplaatst in het druilerige Engelse landschap. Op vandaag vind ik deze twee punten juist het leukste aan deze nieuwe look. Het innovatieve element maakt de trend heel aantrekkelijk, terwijl je met het onverwachte element de nagel net op de kop kan slaan. En daar komt het nu net op aan: doe het correct en fashionable en je hebt een instant trendy outfit, maar doe je het verkeerd dan heb je gewoonweg een bizarre outfit.

 

Wil je op safe spelen, dan kun je gewoon een wit of zwart exemplaar kiezen. Dit is makkelijk te combineren, vaak te dragen, blundervrij, maar dus ook gewoon safe. Deze passen misschien wel beter in het plaatje van het Londense regenklimaat. Waarmee ik zeker niet wil zinspelen op de vrolijke Belgische seizoenen, maar naar mijn mening kan een vleugje kleur de sfeer van je outfit wel opfleuren. Wil je helemaal zot doen, kies dan voor een volledig fluo exemplaar. Deze felle kleurtjes kun je namelijk perfect gebruiken als statement in je outfit. Eigenlijk hoeft de kleur zelfs nergens terug te komen, maar je kan ook werken met enkele accentjes, zoals in je gsm-hoesje of in een kettingkje, maar met fluo mag je zeker niet overdrijven.De kledingcombies met Nikes zijn uitermate simpel: je kunt ze bij alles dragen, gaande van heel sportief tot girly. Nikes passen erg goed bij een streetstyle outfit, denk aan een skinny jeans, loshangende t-shirt en lederen jacket. Je kunt vertrekken vanuit een heel basic outfit die je vervolgens opfleurt met je schoenen. Qua kleuren is basic vooral de regel, zwart-wit-grijs en een paar fluo snakers doen het uitstekend, veel meer kleur heb je niet nodig. Met deze nuonkleurtjes kan je trouwens ook terecht onder een zwierig jurkje. Dit levert de perfecte mix op tussen vrouwelijk en sportief. Op vakantie kan je dus perfect je luchtig jurkje aan én tegelijk makkelijke stap/shopschoenen combineren.Voor vragen, advies of leuke ideetjes: lunefashion@outlook.com

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.