How to wear: boots + dress

De kunst van het combineren draait vaak om logische regeltjes die je leven een stuk makkelijker kunnen maken.  Deze regeltjes zijn meestal gewoonweg een bevestiging van wat je intuïtief al vermoedde over het wel of niet slagen van een outfit. Maar eigenlijk is combineren nog zoveel meer fun als je het zo fout doet, dat het weer leuk wordt! Een van deze nieuwste, foute combies is een zomerkleedje combineren met boots. De originaliteit hiervan weegt wel degelijk op tegen de vreemdheid van het idee, kijk maar even mee.


Dit nieuwe concept krioelt van de voordelen. Ten eerste biedt het je de mogelijkheid om een kleedje te dragen, wat in de winter niet altijd even evident is. Vaak passen zwarte panty’s niet bij je fleurige jurkje en komen doorzichtige panty’s te zomers over. De combinatie met laarsjes maakt deze problematiek overbodig. In tweede instantie helpen lange botten, eventueel zelfs over-knee botten je een comfortabeler gevoel geven in een kort jurkje, de hoeveelheid bloot wordt namelijk beperkt en het geheel kan heel sexy, doch gekleed overkomen.

 

De boots+dress combie draait opnieuw volledig rond het vinden van balans. De regel hierbij is half-half: kies een item uit de casual categorie en een item uit de chique categorie. Dit kan dus een vrij opgekleed jurkje zijn in combinatie met simpele botjes of een sweaterjurkje in combinatie met geklede boots met blokhak bijvoorbeeld. Een van de populaire outfits is het deftige kanten jurkje met bruine boots eronder. Het geheel brengt een leuk soort cowboygevoel naar boven, zonder de vrouwelijkheid te verliezen.De tweede regel is om je botten korter te houden dan je jurk. Voor enkelbotjes is dit niet zozeer een probleem, maar als je voor hoge of over-knee botten gaat, moet er nog een stukje huid zichtbaar blijven tussen je botten en jurk. Extra pluspunt: deze look blijkt zelfvertrouwen uit te stralen! 😉


Voor vragen, advies of leuke ideetjes: lunefashion@outlook.com

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.