Men’s fashion: How to wear a cardigan

De tijd dat de dikke, knusse truien enkel voor vrouwen waren is voorbij. Steeds meer mannen vallen ook voor de charmes van een gebreide cardigan. En daar is niets mis mee, want mits de juiste styling hoeft een warme cardigan niet meteen te betekenen dat de stoere mannelijkheid plaats moet maken voor een lieve teddybeer ;-). Kijk maar even mee hoe je deze vestjes mannelijk kan dragen!

 

Casual

Voor een cardigan gelden eigenlijk zowat de zelfde regeltjes als voor een casual blazer: afhankelijk van hoe je hem combineert kan je voor de twee uitersten streetstyle casual en chic gaan en alles er tussenin.  Wil je een casual look, laat dan je cardigan open hangen. Dit straalt trouwens de idee uit dat je de cardigan niet draagt voor de warmte maar wel als mode-item. Deze uitstraling kan je nog versterken door de mouwen op te rollen. Kies voor onder de trui een simpele t-shirt met kleine details, zoals een paar knoopjes of een kleine tekening of opschrift. Je kan ook opteren voor een volledig effen t-shirt en afwerken met een sjaaltje (http://lunefashion.com/2015/10/11/mens-fashion-how-to-wear-a-scarf/). Niet te vergeten is natuurlijk ook het jeanshemdje. Dit is zowat het modetoppertje om onder een dikke cardigan te dragen! Let wel op met jeans op jeans combinaties. Kies voor het zekerste een broek in een ander kleurtje, zoals beige.

 

 

 

Casual chic

Door je cardigan toe te knopen en er een hemdje onder te stoppen, zit je meteen een trapje hoger op de ‘gekleedheidsladder’. Een van de typische looks met een dikke cardigan is de combinatie met het houthakkershemdje (casual hemdje met ruitjes). Een hemdje met streepjes is over het algemeen nog een slagje gekleder. Is dit nog niet voldoende dan kan je kiezen voor de afwerking met een das. Stop je das onder de trui zodat deze enkel in de V-vorm bovenaan zichtbaar is.

 

Voor vragen, advies of leuke ideetjes: lunefashion@outlook.com

 

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.