how to: een das knopen

De feestdagen zijn weer in zicht en ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij mij resulteert dat steevast in ‘last-minute’ dassen knopen die uiteindelijk niet geknoopt zijn zoals het zou moeten. Daarom nu al een postje over dassenknopen voor beginnelingen en gevorderden! Want een das hoeft niet steeds op die ene saaie manier geknoopt te worden, er zijn namelijk talrijke andere en meer feestelijke mogelijkheden. Ga nu al aan de slag met het oefenen zodat jij (of je vrouwtje) een expert wordt tegen de feestdagen 😉

das9

The Four in Hand knot

Dit is een hele simpele en ook zowat de meest voorkomende knoop. De knoop zelf is eerder aan de kleine kant en vrij makkelijk te maken. Doordat de knoop maar langs één kant gemaakt wordt, kan het wel eens gebeuren dat deze een beetje scheef zit.

 

 

das14

The half Windsor knot

Ook deze knoop is een veel voorkomende. Deze knoop is iets groter en iets moeilijker, maar naar mijn mening wel iets beter dan de vorige. Hoewel er op het eerste zicht weinig verschil lijkt, is een belangrijk verschilpunt dat deze knoop langs twee kanten wordt gemaakt, waardoor hij niet scheef gaat zitten zoals de vorige.

 

 

das15

Full Windsor knot

Dit is zowat de grote versie van de vorige. Het principe is volledig hetzelfde, behalve dat de knoop groter uitvalt omdat de beweging twee keer herhaald wordt. Een tweede verschilpunt is dat de randjes van de das bij deze knoop daar buiten krullen, terwijl dat bij de vorige naar binnen is.

 

 

das16

The Nicky knot

Deze knoop behoort al tot de iets specialere groep omdat de binnenkant nu gedeeltelijk  naar buiten zit. Veel zie je daar natuurlijk niet van, want die rand zit grotendeels onder je kraag, maar dit kan wel mooi zijn voor dassen die langs de binnenkant ook leuk afgewerkt zijn, bijvoorbeeld met een printje, terwijl de rest van de das dan effen is, of omgekeerd. De knoop zelf is makkelijk te maken en is middelmatig qua grootte.

 

 

The Victoria knot

Kenmerkend voor de Victoria Knot is dat het een erg kleine knoop is. Deze komt niet zo vaak voor, maar is nochtans wel makkelijk te maken. Zeker als je kiest voor een smalle das is de Victoria knoop een aanrader. Hij staat dan ook erg goed bij jonge mannen.
The Trinity knot

Deze knoop behoort tot de speciale en feestelijke knopen. Zoals de naam reeds verklapt bestaat deze knoop uit drie delen en oogt daarom erg uniek. Niet zo makkelijk om te maken, maar zeker de moeite waard om voor te oefenen!

 

 

The Cafe knot

Ook deze knoop is een speciaal variantje op de eenvoudige knopen. In tegenstelling tot de vorige bestaat deze slechts uit twee delen en ziet het er iets minder gesofisticeerd uit dan de vorige, maar zeker het proberen waard!

 

 

Bow tie

En dan is er natuurlijk het strikje! Zeker voor de feestdagen vind ik dat alle mannen het strikje eens horen uit te proberen. Het is hip, trendy en uniek!

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.