How to wear metallic

De metallic mode gaat al een tijdje mee, maar de kerstperiode is natuurlijk dé uitgelezen periode om je volop in deze trend te smijten! Goud, zilver, zwart of een combinatie van allen, met de feestdagen mag het pinkelen! Een metallic kledingstuk creëert natuurlijk wel een koude uitstraling, maar mits een beetje puzzelwerk kan je er toch een warme look mee vormen. Kijk even mee!

 

Zilver

De little black dress of een gekleed zwart bloesje zijn natuurlijk een van die ultieme kledingstukken die voor alle gelegenheden van pas komen, zo ook de feestdagen. Maar met deze dagen willen we uiteraard net dat tikje meer en dat creëer je met zilver. Een zilveren rokje, een zilveren truitje, probeer één in het oog springend kledingstuk te kiezen en werk af met donkere kleuren, waaronder vooral zwart en grijstinten. Ben je bang voor een ‘zilverpapieruitstraling’ kies dan voor zilver met een printje of voor mat zilver. Om meer warmte in je outfit te brengen, kan je opteren om marsala toe te voegen. Donkerrood is trouwens altijd een aanrader voor de kerstdagen.

 

Goud

Ben je eerder fan van een warme metallic look, ga dan voor goud. Tegenwoordig zijn er erg leuke gouden rokjes te vinden. Ook deze kunnen leuk gecombineerd worden met zwart, marsala of donderbruin. Deze feestelijke rokjes vragen om een eenvoudige combinatie. Hou het daarom bij een gewone t-shirt en boyfriendblazer. Bijkomende frullen of printjes vermijd je beter, het is namelijk niet de bedoeling om er zelf uit te zien zoals een kerstpakje, althans niet op het familiefeest 😉

 

Accessoires

Vind je dat zilveren of gouden kledingstuk een beetje teveel van het goede, kies dan voor een metallic accessoires. De zilveren schoentjes zijn bijvoorbeeld erg trendy. Deze zijn ideaal voor niet al te geklede feestjes. Kies voor een vrij alledaagse outfit met een broek en bloesje en voeg een feestelijke touch toe met de zilveren schoentjes en/of handtasje. Vergeet niet de zilveren lijn door te trekken in je juweeltjes.

 

Een specialeke

Wil je graag eens echt iets speciaals doen, dan zijn de feestdagen jouw moment! Blauw metallic? Ja dat kan zeker, maar hou het verder eenvoudig en wees je bewust van de draaiende hoofden!

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.