How to: de strijd aangaan met weerborstels

Hoe komt het eigenlijk dat ik nog niet eerder op deze vraag ben gekomen voor een blogpost? Het is namelijk een probleem waarmee ik dagelijks tot grote frustratie worstel. Meteen één belangrijk tip: typ niet in Google ‘tips tegen weerborstels’in, want het eerste antwoord dat je tegenkomt is dat er niets aan te doen valt, want je haar groeit gewoon zo, zeer ontmoedigend, I know :-(. Ik moet er dan ook meteen bij vertellen dat er inderdaad erg weinig te doen valt aan haarborstels. Deze zijn namelijk afkomstig van een genetisch bepaald groeipatroon. Dus zelfs een wanhopige poging van het haar afscheren, zal geen effect hebben. Maar wie zoekt die vindt, dus hieronder toch enige tips die je met open armen zult ontvangen!

weerborstel1

Tip 1: natmaken en föhnen

Een eerste manier om een weerborstel onder controle te houden, is om die nat te maken en vervolgens in de gewenste richting te föhnen, elke dag opnieuw, want helaas is dit een trucje van korte duur. Om je weerborstel te slim af te zijn, speel je tijdens het drogen van je haar met de richting waarin je haarlok moet liggen, switch de hele tijd van de ene kant naar de andere kant zodat je weerborstel in de war geraakt (figuurlijk dan 😉 ). Niet onbelangrijk is de 10 minuten regel na het drogen. We kennen allemaal het fenomeen waarbij de droogbeurt geslaagd is en je daarna meteen je perfect kapsel ineen zet, maar na 10 minuten blijft er alweer niets meer over van je geslaagde kapsel. Dit komt omdat je je haar na het drogen niet laat uitrusten. Het haar heeft 10 minuten nodig vooraleer je met allerlei speldjes en dergelijke terug aan de slag mag.

Tip 2: verander je beddengoed

Hoewel weerborstels niet veroorzaakt worden door je beddengoed, kan de wrijving met de stof van het beddengoed er in bepaalde gevallen geen goed aan doen. Met een satijnen of zijden hoofdkussen daarentegen hou je de wrijving beperkt. Een andere manier om je haar op zijn plaats te houden tijdens het slapen is door er een panty overheen te trekken, al sta ik niet in voor de gevolgen voor de panty 😉

Tip 3: verander je kapsel

Deze doet meteen een alarmbelletje bij mij rinkelen. Gelukkig hoeft het niet om drastische veranderingen te gaan. Veel mensen hebben bijvoorbeeld last van een vervelende haarborstel in hun zijscheiding. De oplossing hiervoor kan zijn om je haar telkens opnieuw naar de andere kant te föhnen en kammen. In het begin zal dit even wennen zijn en voelt dit zeer onnatuurlijk aan, maar geleidelijk gaat je haar wennen en zal je weerborstel minder opvallen. Verder kan je ook steeds bij je kapper terecht. Deze kunnen meestal beter inschatten welke kapsels problematisch zullen zijn met jouw weerborstels.

Tip 4: relax

Maak je er niet zo druk in. Eigenlijk ben vooral jij gefocust op dat ene plukje dat niet ligt zoals het hoort, maar zien buitenstaanders dit helemaal niet. Houdt het je toch wakker, onthoud dan dat je haarpatroon eventueel kan veranderen door veroudering, toch iets om naar uit te kijken 😉

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.