How to wear patchwork

Jullie hebben het waarschijnlijk al gespot: het patchwork 2.0. Geen lapjes stof om gaatjes te verbergen, maar wel leuke figuurtjes al dan niet om gaatjes te verbergen ;-). Zotte figuurtjes, leuke quotes, regenbogen, alles kan, zolang het maar speels is. En het leukste aan deze trend is dat je die heel gemakkelijk zelf kan maken! Je kunt deze patches in heel wat klerenwinkels afzonderlijk kopen. Het enige wat je dan nog moet doen is je oude, saaie jeans erbij nemen en aan het naaien gaan. Geen jeans die hiervoor geschikt is? Tegenwoordig kan je de patches ook naaien op bomberjasjes of zelf gewoon t-shirts.

 

Inspiratie nodig? Kijk even mee naar deze leuke voorbeelden:

Op jeans

Jeans patchwork blijft natuurlijk een klassieker en het is nog steeds erg leuk, vooral bij de échte jeanskleur, maar ook op witte jeans bijvoorbeeld geven deze patches een kleurrijke touch. Voor donkere jeans vind ik ze minder geschikt, omdat een donkere jeans al gauw een nettere uitstraling heeft en dus onder een andere ‘stijlcategorie’ valt. Hoewel patches in eerste instantie erg typisch was als afwerking voor broeken, zie je ze nu niet zo vaak op broeken en shortjes, maar veel vaker op jeansjasjes of hemdjes, vooral in boyfriend model.

 

Op t-shirts

Ook op t-shirts zie je heel vaak patches. Deze dienen uiteraard enkel voor de show, want hierin ga je zelden grote gaten hebben. In tegenstelling tot het jeans patchwork komen de patches het beste uit op bleke kleuren van t-shirts. Combineer met een eenvoudige jeans en sneakers om je speelse look volledig te maken.

patchwork5

Op bomberjasjes

Zoals ik eerder al zei, zie je deze patchwork vooral op jasjes en dan vooral op jeansjasjes en bomberjases, die andere leuke nieuwe trend. De klassieke kaki-kleurige bomberjas kan gerust een aantal fleurige figuurtjes gebruiken, maar je kan ze zeker ook kwijt op de minder klassieke modellen zoals de vele bomberjasjes in pastelkleurtjes.

patchwork3

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.