How to wear green

Ik weet niet of jullie het al gemerkt hebben, maar een nieuw kleurtje dat je geleidelijk aan in de lentecollecties ziet opduiken is groen. Groen is een moeilijke kleur vind ik zelf. Het is zelden in de mode en daardoor is het precies moeilijk te combineren. Gelukkig is er Fashion Emergency om te helpen! Als afgestudeerde fashion stylist moeten jullie me nu wel serieus beginnen te nemen ;). Met deze drie combinatietips kan het zeker niet mislopen met dat groene kleurtje!

 

Groen en wit

Misschien de meest evidente combinatie: groen en wit. In mijn ogen ook de meest frisse combinatie naar de zomer toe. Zo een groen-witte outfit kan je in de zomer zeker nog verder op pimpen door leuke kleurtjes in je accenten te verwerken. Ik denk dan bijvoorbeeld aan geel. Geel is een kleur die slechts weinig mensen goed staat, daarom is ze perfect om in je accessoires te verwerken. Een combinatie met bloemenprint (de boterbloemenprint met geel en wit) bijvoorbeeld staat ideaal bij het groene kleurtje. Een uitgebreide blog over het dragen van geel vind je hier.

 

groen

 

Groen en zwart

Iets formeler en iets minder zomers is de combinatie met zwart. De combinatie van zwart met de mosgroene kleur geeft de kleur een iets donkerdere uitstraling dan ze werkelijk is waardoor je het groen ook al perfect nu kan dragen. Andere kleurtjes die bij dit palet passen zijn grijs en jeansblauw. De combinatie van groen, zwart en grijs doet het heel goed voor een iets formelere context waarin je toch een vleugje van je vrolijke zelf wil laten zien, terwijl de combinatie met jeans het dan weer iets meer casual maakt.

 

Groen en rood

Groen en rood is steeds een goede combinatie omdat het complementaire kleuren zijn. Dat betekent dat ze tegenover elkaar staan op de kleurencirkel. Daardoor vullen de kleuren elkaar beide perfect aan zonder dan een van beiden meer aandacht trekt. Rood en groen combineren zal natuurlijk al gauw resulteren in een color blocking outfit en trekt dus veel aandacht. Voor diegenen die zich daar minder goed in voelen kan je voor andere varianten van het rood kiezen, door bijvoorbeeld het mosgroen te combineren met bordeaux. Hierdoor krijg je een iets zachtere combinatie, maar nog steeds met de twee complementaire kleuren. Voor anderen zal color blocking met groen en rood alleen misschien nog niet genoeg zijn. Zij kunnen er zeker nog een leuk kleurtje aan toevoegen, zoals fuchsia of geel.

 

 

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.