Welke bloemenprint past bij mij?

Deze lente en zomer staan weer volledig in het teken van bloemen! Jurken, bloesjes, rokjes, broeken, alles heeft bloemen. Maar de ene bloem is natuurlijk de andere niet, net zoals het ene kleurtype ook het andere niet is. Elk type heeft zowat de typische bloemenprint die erbij past. Welke dat is ontdek je hier:

Lentetypes

De types bij uitstek voor het dragen van bloemetjes zijn de lentetypes. Bloemetjes passen perfect in de romantische en speelse stijl van het lentetype. Zij kiezen het best voor kleine schattige bloemetjes in fleurige kleuren. Dat laatste aspect is wel belangrijk, er dienen voldoende krachtige kleuren in te zitten. Ideale bloemen voor het lentetype zijn bijvoorbeeld zonnebloemen en klaprozen. Meer info over de lentetypes vind je hier.

Zomertypes

Bij de zomertypes mag het allemaal een beetje rustiger. Zij kiezen het best voor kleine bloemen in pasteltinten. Ook witte en ecru tinten kunnen heel mooi zijn. Bloemen die mooi bij het zomertype passen zijn roosjes, madeliefjes en lelies. Wil je toch voor een grotere bloemenprint gaan, zorg dan vooral dat deze niet te overheersend is, maar vrij verspreid voorkomt. Meer info over zomertypes vind je hier.

Herfsttypes

Het ideale bloementype voor de herfsttypes is te vinden in de tropical prints. Meestal zit er ook veel groen in deze prints verwerkt, bijvoorbeeld in de vorm van palmbladeren. Deze warme groene tint heeft het herfsttype wel nodig. Verder kan de print fleurig zijn bijvoorbeeld met veel oranje en warm geel. Meer info over herfsttypes vind je hier.

Wintertypes

De wintertypes hebben voldoende power nodig in hun outfit. Bloemetjes zijn dan ook vaak te schattig en lief. Wil je als wintertype toch voor bloemen gaan, kies dan voor een print met harde kleurcontrasten met felrood, kobaltblauw en zwart en grote bloemen. Om het nog krachtiger te maken kies je voor bloemen met scherpe kanten in plaats van de vrolijke ronde vormen, denk hierbij opnieuw bijvoorbeeld aan palmbladeren. Meer info over wintertypes vind je hier.

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.