Waarom de kleur van je mondmasker er wel toe doet

De mondmaskers lijken nog een tijdje te blijven. Het heeft dan ook de basis gelegd voor een hele nieuwe markt met een aanbod van geuren en stoffen aan kapjes en zelfs al juwelen. Toch is de eerste basisvraag voor de keuze van je mondmasker: welke kleur?

Een mondmasker doet namelijk heel veel aan onze uitstraling en beïnvloedt sterk onze communicatie. Niet alleen doordat je elkaar minder goed kan verstaan, maar ook doordat de percepties van je communicatiepartner veranderen. Je krijgt namelijk geen non-verbale informatie. De gevolgen hiervan mogen niet onderschat worden. Dit was trouwens een van de examenvragen die ik opstelde voor Interpersonal Communication ;). Los van de theorie erachter, heb je het vast zelf ook al wel ervaren: je hebt een minder goed gevoel bij de andere persoon, je ervaart een zekere afstand en weet niet goed hoe je het gesprek of de persoon moet inschatten. Ik heb het vooral bij mijn adviezen en blijf achter met de vraag of de klant het nu eigenlijk interessant vond of niet. De keuze van de correcte kleur van je mondmasker kan dit soort zaken voor een stukje verhelpen en alle hulp is welkom om er samen het beste van te maken toch?

Kortweg komt het erop neer dat als je een mondmasker kiest dat past bij de tonen en de algemene uitstraling van je gezicht, je het deel uitstraling dat je verloren bent voor een stukje terug kan toevoegen. Een kleuranalyse kan je hierbij natuurlijk helpen. Zie je bijvoorbeeld het verschil in de uitstraling van de dame hieronder? In welk geval wil je het liefst wat aan deze jonge dame vragen? Wat betekent dit nu concreet?

Zomertypes

Zomertypes zijn dames met een heel zachtE uitstraling. Ze hebben weinig contrast in hun gezicht, wat wil zeggen dat de kleur van hun ogen, huid en haren erg dicht bij elkaar liggen. Daardoor zien ze er lief en schattig (al horen ze dat niet graag) uit. Zet je op dit gezichtje een zwart mondmasker dan krijg je ineens een heel strenge look, eigenlijk niet wat die persoon van nature zou uitstralen. Deze dames kiezen daarentegen beter voor een lichte kleur, zoals pastelroze of lichtblauw. Deze kleuren sluiten over het algemeen ook mooi aan bij de kleur van de ogen van onze zomertypes, waardoor het mondmasker geïntegreerd is in de uitstraling.

Lentetypes

Lentetypes staan prachtig met speelse en vrolijke kleuren. Het zijn over het algemeen ook vrolijke en goedlachse mensen, maar dat zie je natuurlijk niet onder dat masker. Laat deze vrolijke persoonlijkheid dan naar voren komen in de keuze van een leuk stofje met motiefje bijvoorbeeld voor je masker. Wil je toch liever effen, ga dan voor een oranje tint. Deze kleur sluit meestal heel mooi aan bij de huidjes van lentetypes.

Herfsttypes

Herfsttypes zijn vriendelijke mensen met een heel warme uitstraling. Ze zijn er graag voor anderen en dat stralen ze ook uit. Daarom raad ik hen aan om mondmaskers te kiezen in heel toegankelijke kleuren en warme tinten. Bruintinten bijvoorbeeld sluiten mooi aan en zijn makkelijk te combineren, maar ook petrolblauw bijvoorbeeld is een tint die vriendelijkheid uitstraalt en de afstand vermindert, vermits dit een warme tint van blauw is.

Wintertypes

De wintertypes hebben het makkelijker deze periode. Veel van de mondmaskers zijn namelijk standaard wit of zwart en deze twee kleuren staan hen ook goed. Wit en zwart in het gezicht zorgen voor veel contrast en dat sluit aan bij het vele contrast dat zij van nature in hun gezicht hebben. Toch zijn het ook kleuren die afstand uitstralen. Wil je dat liever vermijden, dan kunnen zij ook kiezen voor felrode tinten of kobaltblauw.

Naast de kleur van je mondmasker dient natuurlijk ook je make-up goed afgestemd te zijn voor een optimaal resultaat. Meer info over de make-up in combinatie met een mondmasker kan je hier lezen.

Geen idee welk type je bent of welke kleuren bij je passen? Laat je dan adviseren door Fashion Emergency. Dat kan met een online kleuradvies of het reguliere kleuradvies.

De foto’s van de mondmaskers zijn afkomstig van

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.