Een mondmasker en make-up: hoe pak je dat aan?

Het lijkt erop dat het mondmasker steeds meer een vast onderdeel zal worden van onze outfit. Overal duiken er superleuke mondmaskertjes op die je perfect kan doen matchen met je outfit. Dat is allemaal heel leuk, maar er blijft 1 groot probleem: Wat doe je met je make-up? 0vergaan naar tijdelijk geen make-up is voor de meeste dames geen optie! Het deel onder je masker overlaten, ziet er dan weer heel grappig uit. Gelukkig zijn er nog opties. Met deze tips kan je al even op weg:

  1. Leg de nadruk op de ogen

Het spreekt redelijk voor zich dat je lippen niet de eye-catcher van je gezicht zullen worden onder je mondmasker. Je ogen worden dat wel. Wanneer een bepaald gedeelte van het gelaat wegvalt, mag je voor een ander gedeelte wel een tikkeltje meer doen. Dat doen wij bijvoorbeeld ook met dames met een bril. In het geval van een mondmasker komt er het erop aan alle aandacht naar je ogen te brengen. Om het geheel wat op te beuren, mag je iets meer kleur verwerken in je ogen dan je normaal zou doen. Blijf dus niet steken in je klassieke kleuren, maar probeer eens iets nieuws. Groene ogen bijvoorbeeld staan heel mooi met fellere kleuren. Voor blauwe ogen mag je dan weer eens met oranje experimenteren.

  1. Minerale foundation & concealer

Het grootste probleem blijft natuurlijk je foundation en eventueel onderliggende concealer, want deze blijft meteen aan het mondmasker zitten. Een oplossing hiervoor is om te werken met minerale make-up. Daar waar een vloeibare foundation een laagje bovenop de huid ligt (dat er dus ook makkelijk afkomt bij wrijving) zit minerale make-up in de huid verwerkt. Bij het aanbrengen werk je met draaiende bewegingen met een stevige kabuki-kwastwaardoor de natuurlijke oliën van je huid vrijkomen en het poeder zich daarop kan vasthechten. Het resultaat is een mak-up die er heel natuurlijk uitziet en minder makkelijk meekomt.

Bij Fashion Emergency werk ik met het merk Skin Color Cosmetics voor minerale make-up. Aan de hand van een huidskleuranalyse kijken we tijdens een eenmalige sessie samen wat jouw huid precies nodig heeft en welke kleur de perfecte match heeft. Wil je graag minerale make-up eens proberen tijdens deze tijden? Aangezien de workshops momenteel niet kunnen doorgaan, kan je nu aan de workshop prijs van 25 euro een individuele sessie boeken. (actie loopt tot 25 mei 2020) Meer info over de huidskleuranalyse vind je hier. Het aanbod mak-up van Skin Color Cosmetics vind je in de webshop. Aarzel zeker niet om mij een mailtje te sturen als je vragen hebt!

  1. Een goede dagcrème

Een goeie make-up begint met je reiniging en dagcrème. Reinig je niet goed en blijven er restanten zitten? Dan heb je al geen goede egale basis om een make-up op aan te brengen. Na de reiniging komt de dagcrème. Ga voor een lichte dagcrème zonder kleurtint (want ook die kan weer afgeven). Mondmaskers geven extra wrijving op je gezicht en dus extra kans op irritaties. Hoe dikker je crème hoe minder kans je huid krijgt om te ademen. Je kan ook hier bijvoorbeeld kiezen voor een minerale dagcrème, zoals die van Mineral Skin Cosmetics die ook via Fashion Emergency verkrijgbaar is.

mineral skin cosmetics

  1. Vermijd horizontale lijnen

Je mondmasker creëert twee duidelijke horizontale lijnen overheen je gezicht (de stoffen rechthoekige maskers althans). Het gevolg daarvan is dat je gelaat breder gaat lijken. Voor dames met een smal gezicht is dat natuurlijk prima, maar voor dames met een breed gelaat vormt dit een probleem; Er zijn heel wat manieren om optisch je gelaat minder breed te doen lijken. Dat kan je onder andere doen met je make-up. Vermijd bijvoorbeeld zware horizontale eyeliner lijnen. Je kan ook je voorhoofd optisch iets smaller doen lijken door schaduwen te contouren. Daarnaast kan je ook veel effect bereiken door je haartooi en accessoires. Kies bijvoorbeeld voor lange oorbellen, die het breedte effect zullen doorbreken. Laat je haar ook los en stijl hangen, wat ook weer een lengte effect heeft.

Succes met deze tips!

Stay safe!

 

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.