Hoe draag je die witte broek in de winter?

De witte broek in de winter is een van de trends die altijd like als ik ze tegenkom online, maar waar ik zelf enorm onzeker over ben. Deze tips komen dus van pas voor mezelf! Het was ooit zo een no-go dat de stap om het te proberen moeilijk is, maar het kan zo geslaagd zijn dat het te leuk is om niet uit te proberen. Een risicootje dan maar? De lockdown is trouwens de ideale periode om te experimenteren met kledij ;). Deze tips helpen je alvast op weg. 

Ga voor aardetinten en zachte kleuren

Om een no-go te vermijden, blijf dan weg van zwart. Een zwart-wit combinatie is trouwens een heel hard contrast dat weinig mensen echt goed staat (ookal is het zo een klassieker). Om wit te doen slagen in de winter ga je voor aardetinten en andere zachte neutrale kleuren zoals lichtgrijs of jeansblauw. De kleuren vloeien moeiteloos in elkaar over, net zoals de herfstbladeren. Daardoor is het wit minder schreeuwerig, maar past het in een compleet plaatje. 

Wit op wit

Het blijft ook een moeilijke, maar wit op wit is enorm trendy en kan zo leuk zijn! Bovendien hoef je zelfs niet allemaal dezelfde tinten wit samen te dragen. Kies voor wit en ecru en werk eventueel af met een leuke aardetint. Om kleur op kleur te combineren is vooral de stofkeuze belangrijk. Kies verschillende stoffen en structuren om je outfit minder saai te maken. Bijvoorbeeld een kanten top, dikke gebreide trui en een jeans. Let verder op met je schoenenkeuze. Bij deze outfit is het niet de bedoeling de aandacht naar beneden te trekken, ga dus voor iets neutraal, en ja hoor, dat kan gerust een witte sneaker zijn.

Gouden accenten

Wit is een heel koele kleur, het is de meest koele kleur. Daarom kan een outfit met veel wit koel overkomen, dat is overigens ook de reden waarom we dit in de winter niet dragen: het voelt koud aan. Werk daarom je outfit af met enkele warme accenten. En dan bedoel ik niet alleen dikke truien, maar ook warme kleuren, zoals gouden accenten. In de zomer is wit en zilver lekker fris, in de winter geeft goud de nodige warmte aan de koele kleur. 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.