How To wear de debardeur

Het merendeel van de fashion trends die terugkomen herinner ik uit mijn kindertijd eind jaren 90. De debardeur is echter een uitzondering. Het is zo lang geleden dat ik geen actieve herinneringen meer heb hierover. Het was dus voor mij een complete herontdekking en ik denk dat ik niet de enige ben! De debardeur zit echter wel in een nieuw jasje. Het model is tegenwoordig casual oversized in plaats van keurig en netjes. Bovendien zijn er enkele leuke manieren om dit truitje te dragen. 

Kleur op kleur

Het klassieke witte hemd met daarop de donkerblauwe debardeur is flink passé. De debardeur wordt nu vooral gedragen in gelijke tinten. Zo zie je bijvoorbeeld heel vaak een wit hemd en een beige debardeur. Door het verschil in stoffen, krijg je toch een leuk contrast effect. 

Op een jurk 

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar als je denkt hoe we deze zomer massaal oversized truien op jurken droegen, is het meteen duidelijk dat dit ook een leuke optie is voor de debardeur. Rol de onderkant van de debardeur een beetje op zodat deze ongeveer in je taille valt, anders krijgt je jurk een vormeloze indruk.

Met speciale vintage kragen

Je hebt de vintage kragen vast ook al wel zien passeren, de peterpan kraag maar dan XXL en met kantjes en pareltjes. Deze kraagjes zijn perfect om onder een debardeur te dragen. Ze geven het truitje en je hele outfit een extra dimensie. 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.