Men’s fashion: de juiste halsuitsnijding*

Vaak denkt men dat mannenkledij heel simpel is: collecties bestaan uit hetzelfde model van trui in allemaal verschillende kleuren, je pikt er enkele kleuren uit die je leuk vindt en klaar. Toch zijn er ook details in de afwerking van de herenkledij die wel een belangrijke invloed kunnen hebben op de uitstraling. Dat is bijvoorbeeld het geval met halsuitsnijdingen. Er zijn heel wat verschillende soorten halsuitsnijdingen: Rond, recht, V, opstaande kraag, diepe uitsnijding, hoge uitsnijding, noem maar op. Maar hoe weet je nu welke bij je past? 

Grootte gezicht

Het eerste element dat bepalend is voor welke halsuitsnijdingen best bij je pasen is de grootte van je gezicht en dan vooral de lengte. Mannen met een lang smal gezicht kunnen best kiezen voor halsuitsnijdingen die hun gezicht niet optisch nog langer maken. Een V-hals is een pijl naar beneden en maakt het gezicht dus langer. Deze zijn dus ideaal voor wie een kort en breder gezicht heeft. Voor de lange smalle gezichtjes is het beter voor een iets breder uitgesneden hals te kiezen.

Kaaklijnen

Een tweede element dat bepalend is voor welke halslijnen het mooist staan is de kaaklijnen en meer bepaald of deze scherp en uitgesproken zijn of eerder zacht en rond. Scherpe kaaklijnen in combinatie met scherpe halsuitsnijdingen, zoals een V-hals maakt het geheel erg streng en strak. Je kan de scherpe kaaklijnen echter makkelijk afronden door voor een ronde hals te kiezen. Mensen met ronde kaaklijnen doen dan weer net hetzelfde, ze kunnen hun gezicht en uitdrukkingen scherper maken door voor een scherpe uitsnijding te gaan.

Wat met een cardigan?

De cardigan is natuurlijk een tussenoplossing , want daarbij kan je kiezen hoe ver je de halsuitsnijding maakt. De regels blijven echter hetzelfde. Mannen met een langer gelaat kunnen de cardigan beter wat hoger toe dragen. Algemene regel wel voor een cardigan: nooit helemaal toe tot boven! Dan kan je beter een trui nemen. Je kan natuurlijk ook spelen met wat je onder de cardigan draagt. De cardigan is natuurlijk altijd een V-uitsnijding. Indien dat niet bij je gelaat past, kies dan om er een shirt onder te dragen met een ronde uitsnijding, zo vang je dit op. 

Het aanbod van HemdVoorHem

Nu je weet welke halsuitsnijding bij je past, kan je aan de slag. Maar waar vind je nu die perfecte trui? Graag stel ik je HemdVoorHem voor. Ze hebben een ruim aanbod aan basic truien in warme en minder warme stoffen, heel wat kleuren, maar vooral ook met verschillende halsuitsnijdingen. Bovendien hebben ze ook heel wat leuke merken zoals Calvin Kleine en Tommy Hilfiger, maar ook minder bekende merken. Wij mochten bijvoorbeeld een cardigan van Casa Moda uit testen. De kleur en kwaliteit van de cardigan is erg mooi. Één tip, de maten vallen wel vrij groot. Bovendien hebben ze ook enkele leuke nieuwe modekleuren, zoals deze licht kaki trui of de grijsblauwe

Welke gelaatsvorm heb ik?

Geraak je er zelf niet aan uit? Een gelaatsanalyse komt steeds aan bod tijdens een stijlanalyse bij Fashion Emergency. Op basis daarvan krijg je advies op maat niet alleen over halsuitsnijdingen, ook over accessoires en kapsels die passen.

*dit is een gesponserde post

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.