5 gouden tips om een buikje te camoufleren

Of het nu een snoepersbuikje, overgebleven babybuikje of bierbuikje is, velen onder ons kampen met dat buikje. Ermee leren leven en je lichaam aanvaarden en liefhebben enzo zijn allemaal opties, maar toch zijn velen op zoek naar goede manieren om dit te camoufleren. Daarmee ga ik vandaag helpen. Met deze 5 tips zet ik je op weg voor de perfecte camouflage van dat buikje dat jullie zo liefhebben 😉

  1. Stofkeuze

Niet zo voor de hand liggend, maar wel heel doorslaggevend is de stofkeuze. We weten allemaal dat kledij een bepaalde stof heeft, maar weinigen staan stil bij welk effect die stof heeft als je het kledingstuk aan hebt. Stofkeuze is iets wat uitvoerig aan bod komt bij een stijlanalyse. We maken dan een onderscheid tussen de stijve, losse en gemengde stoffen. Er is 1 duidelijke regel: wil je camoufleren, kies dan voor de losse stoffen ter hoogte van dat lichaamsdeel.

2. Effen of print

Velen zijn zo bang van print, zeker als het ter hoogte van de buikzone is. Print kan inderdaad verbredend werken, maar print is ook zo krachtig als je het op de juiste manier gebruikt. We kennen allemaal het effect van een streepjesprint: verticale strepen verlengen, horizontale strepen verbreden. Maar hetzelfde heb je met grote bloemen en bollen die ronder maken en kleine bloemetjes die kleiner maken. Doe je bij een personal shopping dan steek ik gegarandeerd een gepast printje in je box 😉

3. Los of taillerend

Zo vaak grijpen dames die hun buikzone willen camoufleren naar brede losse dingen, zodat niemand het zou merken. Toch zijn er ook zelden dames die zich goed voelen wanneer ze dit doen. Dat is heel logisch, het werkt namelijk niet. Hoe breder en losser de kledij, hoe minder mensen je figuur kunnen zien, waardoor je zwaarder lijkt dan je bent. Het komt er echter op aan om de juiste plaatsen te accentueren. En die vinden we heus wel altijd. In die drie jaar dat ik stijlanalyses doe heb ik nog nooit iemand gehad bij wie we geen enkel sterk punt aan hun lichaam hebben kunnen vinden om te accentueren. Soms vraagt het echt er een handje hulp om dat deel van jezelf te ontdekken. Ik help je graag omdat te doen. Een stijlanalyse is meer dan een objectieve beschrijving van kledij, we gaan echt kijken wie je bent, wat bij je past en we doen een ontdekkingstocht naar de punten waar jij wel tevreden over bent. 

4. Donker of licht

Dit is een strategie die de meesten wel bekend is: Wit maakt zwaarder en zwart slankt af. Dat wit zwaarder maakt, klopt niet altijd; afhankelijk van je kleurtype kunnen sommige mensen prachtig staan met wit en heeft dit helemaal geen verbredend effect. Dat zwart afslankt klopt wel. Daarom krijg ik veel dames over de vloer die altijd zwart dragen. Ook dat is alweer helemaal niet nodig. Donkere kleuren in het algemeen, dus niet enkel zwart, hebben allemaal datzelfde afslankend effect. Laat dat zwart dus eens links liggen en ga op zoek naar andere donkere kleuren die mooi bij je huid passen. Iemand die altijd zwart draagt en vervolgens eens 1 dag kiest voor een prachtige donkerpaarse jurk zal gegarandeerd veel complimenten krijgen. Kies echter wel voor kleuren binnen je kleurenpalet. 

5. Strak of drappage

Dat strakke kledij een buikje niet kan camoufleren weten de meesten wel, maar dat drappagen kan helpen is dan vaak weer nieuw. Drappage verwijst naar losse stukken stof, bijvoorbeeld een vallende kraag of een wikkeljurk. Belangrijk is echter om niet te gaan overdrijven, want als je overal drappage gaat verwerken zien we opnieuw niets meer van je prachtige figuur. Werk dus heel strategisch met deze methode. Kies het liefst ook voor een drappage methode in donkere kleuren, dat komt beter uit dan laagjes bleke kleuren op elkaar. 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.