De make-over van Ann

Op ons eerst exclusieve ladies event bij Kapsalon Chic gaven we een complete make-over weg. Ann was de gelukkige winnaar en ik ging een hele dag met haar op zwier om de make-over te laten doorgaan bij onze verschillende lokale partners. Benieuwd naar het resultaat? Kijk maar even mee welke keuzes we maakten en waarom!

Dit is Ann toen ze bij ons binnenwandelde. Tijdens het event zelf bleek uit het advies dat ze een zomertype is, eerder aan de kleine kant is en een klein rond gezichtje heeft. Deze zaken namen we natuurlijk mee tijdens de make-over. Zelf stoort Ann zich vooral aan haar heel dunne haren waarvoor ze het moeilijk vind een geschikt kapsel te vinden en houdt ze het vaak braaf qua juwelen en afwerking. 

We startten onze dag bij Kapsalon Chic. Ellen neemt voor elke nieuwe klant rustig de tijd om een intake gesprekje te doen en enkele voorbeelden van kapsels te tonen die goed zouden staan. Normaal wordt er ook een koel-warm analyse gedaan, maar we wisten al uit het kleuradvies dat Ann een koel type was. Gezien het kleine gezichtje werd gekozen om het volume van het kapsel iets meer naar boven te brengen achteraan en werd er vooraan wat assymetrie toegevoegd waardoor het ‘ronde’ minder benadrukt wordt. Qua kleur kozen we voor een balayage waarbij enkele koele blonde lokken werden toegevoegd. Hierdoor wordt Ann haar uitstraling zachter en de combinatie met de assymetrie maakt haar jonger. 

Nadien gingen we door naar Oog en Oor voor het kiezen van een zonnebril onder begeleiding van Marleen. Marleen neemt steeds uitgebreid de tijd om je bij te staan met advies. Aangezien zomertypes weinig contrast in het gezicht hebben is het belangrijk een bril te kiezen die niet te hard is in het gezicht, donkere kleuren vallen hierdoor meteen af. Uiteindelijk kozen we voor een bril met spikkels in verschillende koele tinten zoals grijs en wit. Het is belangrijk dat de beentjes van de bril niet te zwaar zijn omdat dit niet zou aanslouiten bij haar fijn klein gezichtje. 

Om onze maagjes te vullen voor de rest van de shopping dag gingen we lunchen bij Tallore. Tallore staat gekend voor zijn lekkere, luchtige en gezonde lunches en dat is niet gelogen! We kozen er een lekker slaatje uit en konden ook nog genieten van een dessertje. Persoonlijk vond ik het superfijn dat de dessertjes net een tikkeltje anders zijn zoals tiramisu met mandarijntjes en broodpudding met bessen.

Met hernieuwde energie trokken we door naar Deleye Roeselare voor het kiezen van een outfit. Ann is 1,50 m groot en dit is dus best een uitdaging om broeken te vinden; een uitdaging die ik natuurlijk graag aan ga! We kozen dan ook twee outfits met blauw als hoofdtonen, een keer in de broek en een keer in het jasje. Ann was van de eerste keer verkocht aan het blauwe blazertje. De kleur doet haar blauwe ogen prachtig uitkomen en doordat het een soepele stof is kan je deze blazer perfect op een donkerblauwejeans en in andere casual combinaties doordragen. Het bloesje met bloemetjes past volledig bij Ann haar stralend karakter en geeft haar extra kleur. Hoewel niet alle tinten in deze print volledig onder zomertype passen, zorgt de combi met de blauwe blazer toch voor voldoende effect in haar gezicht. De V-hals van het bloesje geeft haar gezicht extra lengte en de keuze van een broek en schoenen in dezelfde kleur doet haar groter lijken. Daarnaast kozen we ook een tweede lichtblauwe broek waarop hetzelfde bloesje perfect gecombineerd kan worden. Deze broek kan echter ook formeler gedragen worden bijvoorbeeld met een witte bloes. 

Nadien keerden we terug naar Chic voor de make-up. Ann heeft een roze huid, dus kiezen we een vloeibare foundation met roze ondertoon. Om het extra blauw in haar ogen te laten uitkomen kiezen we een blauw/grijze blinkende oogschaduw. De lippen tenslotte worden eenvoudige gehouden met een lichtroze gloss. 

De laatste stop was die van de juweeltjes van Consept S. Ann gaf aan helemaal niet gewoon te zijn om hangertjes te dragen maar nadat ze het effect ervan zag in haar gezicht wou ze het wel proberen. De hangers zorgen voor extra lengte in haar gezicht, terwijl knopjes dat niet doen. De lichtblauwe kleur vind opnieuw goed aansluiting bij de blazer en haar ogen. 

Met deze complete look ging Anaïs van Lumi tenslotte aan de slag om enkele leuke foto’s te nemen. En dit levert een geslaagde voor en na op. Wat vind jij van het resultaat? 

Wil je de volgende keer graag bij ons ladies event zijn en dus ook kans maken op zo een make-over: dat kan op 8/10: schrijf je hier in.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.