How to wear: paars

Paars, het is zo een van die kleuren waarvan veel klanten bij het opleggen van de kleurdoeken meteen zeggen: “dat is een kleur wat ik nooit ga kiezen”. Slechts heel weinig mensen lijken er fan van te zijn. En net die kleur is nu supertrendy! Kan ik jullie dan toch warm maken voor deze kleur door enkele verschillende manieren van combineren te tonen en dit uiteraard weer volgens de vier kleurtypes. 

Lentetype 

De paarse tint die past bij het lentetype vind ik persoonlijk de vrolijkste. De kleur is warm en fel en geeft een heel zomers gevoel. Ik koos voor een hemdjurk in deze vrolijke kleur afgewerkt met een mouwloos jasje met paarse bloemen. Het jasje zorgt voor de speelse en romantische touch die het lentetype nodig heeft. Een witte ondertoon is niet ideaal voor de warme huid van het lentetype maar doordat de jurk een kraagje heeft is het paars wel de eerste kleur die naast het gezicht voorkomt. Voor de accessoires bleef ik helemaal in paarse sferen met de speelse schoentjes, handtasje en oorbellen. Hierdoor zie je ook de veelzijdigheid van de hemdjurk. Met deze casual sandaaltjes en het bloemenjasje krijg je een leuke strandlook. Je kan deze jurk echter ook met sandalen met hakken en een blazer dragen voor een formele look. Shop deze look.

Zomertype

Zoals jullie al weten schreeuwt het zomertype pastel; de basis paarse kleur voor hen is dan ook lila; een kleur die je tegenwoordig in alle winkels ziet maar waar zeker niet iedereen mee wegkomt. Een ton-sur-ton look past mooi bij de zachte uitstraling van ons zomertype, dus kies ik voor een paarse short en een paarse t-shirt; niet exact dezelfde tint maar wel perfect matchend. De short bestaat uit een heel soepel vallende linnen stof, wat past bij de klassieke stijl van het zomertype. De t-shirt is meer casual. Ook deze look kan je formeler maken door een combi met een bloesje bijvoorbeeld. Om niet volledig binnen het paarse palet te blijven heb ik verder afgewerkt met lichtroze. De riem in de broek doorbreekt het paarse geheel maar op een heel subtiele manier en maakt de verbinding met de lichtroze jeansjas. Dit soort hoge taille shorts kunnen alleen gedragen worden met korte jasjes of oversized jasjes die dan over de heupen vallen.  Shop deze look.

Herfsttype

Deze vond ik persoonlijk de moeilijkste en dan vooral om de paarse tint die in het herfsttype valt erg donker is; ideaal voor een winteroutfit dus. Na lang zoeken koos ik voor dit casual aubergine jurkje. Het is belangrijk voor ons herfsttype om deze verder casual af te werken; ik koos voor een lange gebreide cardigan in een beige tint. Dit soort gebreide cardigans zijn nu supertrendy en ideaal om gewoon over je zomerjurk te gooien wanneer het kouder wordt ’s avonds. Ik kies vervolgens voor een open instapper; deze geven een ietwat non-challante doch stylishe indruk. Om af te werken stak ik er nog een dun sjaaltje bij met paarse bloemen.  Shop deze look.

Wintertype 

Het wintertype staat net zoals het lentetype bekend voor zijn felheid, maar dan in een diepere tint. De ideale paarse tint is een diepe felle kleur. Ik koos er hier voor om het harde contrast verder door te trekken door te combineren met een gele blazer, een combinatie waar alleen een wintertype mee wegkomt. De blazer zorgt ervoor dat de blousejurk een upgrade krijgt. Die formele stijl trek ik ook verder door in de handtas en de sandalen met hakken. De sjaal tenslotte maakt de verbinding tussen het geel en het paars en zorgt voor nog iets meer contrast.  Shop deze look.

Ziezo, hopelijk raken jullie geïnspireerd door deze outfits! Wil je ook graag eens een styling uitproberen? Alle info daarover vind je hier

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.