How to wear: de trench coat

De trench coat kennen we natuurlijk allemaal als de beige halflange mantel en vooral ook als een van de ultraklassiekers in de mode. Maar mode zou mode niet zijn als de trends om de zoveel jaar even heruitgevonden worden. De trench coat zit te midden in dit soort transformatie. Deze functionele jas heeft er namelijk naast zijn tijdloze uitstraling, ook een coole wending bij gekregen. Leuke pastelkleurtjes, sneakers en verrassende combies zijn slechts enkele kneepjes van dit geüpdatete modevlak. Lees snel verder om ze allemaal te leren kennen!De klassieker heruitgevonden

De beige klassieker doet het nog steeds, maar om het trendy te houden, toch enkele tips. De trench coat heeft als voordeel dat je er alles onder kunt dragen, van jeans tot jurk. Voor een echte casual en coole look ga voor een simpele jeans met sneakers. De trench coat straalt klasse uit, maar je sneakers daarentegen houden het geheel toch luchtig en relaxed. Voor formelere gelegenheden kan je er zeker ook je rokje met een paar pumps onder kwijt. Erg handig voor als er plots een regenbui komt op zetten, en ja dat gebeurt hier wel eens :-(.  Wat de kleurencombinaties met beige betreft, vind ik onder andere de combie met zwart-witte streepjes een leuke. Soms moet je ook maar gewoon wat proberen, de combinatie met geel bijvoorbeeld vind ik ook opvallend geslaagd. En misschien ook wel eentje om te onthouden  aangezien geel een van de nieuwe zomerkleurtjes wordt.Kleur is de boodschap

Hoewel de beige versie van de trech coat tijdsloos en altijd in blijft, is dit jasje tegenwoordig in veel fleurigere kleurtjes te vinden. Vooral de pasteljasjes zijn erg populair. Ze zijn niet alleen schattig, maar ook klassevol. Een pastelroze jas met een lichte jeans en witte schoentjes brengen een instant zomergevoel. Maar je kan het ook in de fellere kleurtjes gooien zoals rood, nog een van die klassiekers. Rood is trouwens aan een comeback bezig deze zomer, het past perfect in het marineplaatje dat ook deze zomer opnieuw talrijk aanwezig zal zijn. Zowel voor de pastel- als de marinelook raad ik een afwerking met gouden accentjes aan en ook een tas in een lichtere kleur. Een zwarte bag komt vaak te hard over en ook bruin is moeilijk in combinatie met pastel, kies eerder voor wit of grijs of een ander pastelkleurtje.


 

  Voor vragen, advies of leuke ideetjes: lunefashion@outlook.com

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.